DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Uranus: zodiile, casele și aspectele

Uranus este o planeta de generație. Când planetele care se mișca mai încet: Uranus, Neptun și Pluto, se află în semne, acestea influențează generații întregi, nu trăsăturile personale si individuale. Influențele personale se află în casele pe care le ocupă și nu prea mult în semne, cu excepția cazului în care Uranus este conducătorul astrogramei (se află în prima casă) sau co-conducătorul și/sau face conjuncție la un unghi important; acesta fiind interpretat diferit.
Informații despre Uranus

 

Uranus în Semne

Berbec
Generația cu Uranus în Berbec oferă noi cunoștințe legat de știință, industrie, tehnologie și armată, avansări în cercetare; pionierat în științe și tehnologii, și lucrează să aducă îmbunătățiri și să introducă feluri noi de a executa lucrurile în aceste arii. Alexander Graham Bell și Thomas Alva Edison au fost născuți când Uranus se afla în Berbec. De asemenea, oamenii care sunt născuți cu Uranus în Berbec aduc schimbări în armată, în tehnicile de luptă și arme. Ca întreg, această generație separă trecutul de prezent într-un fel sau altul. Uranus în Berbec eliberează agresivitate. Am observat că mulți din generațiile născute cu acest plasament au fost adesea implicați într-un război major. Cei născuți între 1573-1600; războiul de 30 de ani a început în 1618, atunci când cei cu aspectul respectiv erau adulți. Mulți dintre cei născuți între 1759-1767; viețile le-au fost direct afectate de Războiul Revoluționar din SUA, și Revoluția Franceză (1789-1799) în Europa. Cei născuți între 1843-1850 au fost afectați de către Războiul Civil din SUA (1861-1865), iar cei născuți între 1927-1934 au fost direct afectați de Cel de-al 2-lea Război Mondial.

Taur
Legat de acest plasament am observat că generațiile care au Uranus în Taur au crescut după consecințele schimbărilor economice majore, cum ar fi Cel de-al 2-lea Război Mondial și după Declarația de Independență. Multe familii s-au mutat în noua Americă, ce le-a schimbat rădăcinile (Taur) și finanțele ca urmare a stabilirii unei noi țări. Din nou, pentru cei născuți cu Taur în Uranus (1850-1858), Războiul Civil în SUA a creat o schimbare economică și această generație născută chiar înainte de asta a crescut în consecință. Când generația cu Uranus în Taur ajunge la maturitate, aceștia lucrează pentru a face schimbări financiare care adesea înlocuiesc căile deja stabilite de conducere a economiei. Adesea există probleme legate de proprietăți și pământuri când Uranus e în Taur. Uranus a fost în Taur între 1600 și 1607, iar generația respectivă a progresat foarte mult în stabilirea coloniilor în ”Lumea Nouă”. Uranus este planeta răscoalelor și schimbărilor și când această planetă face tranzit cu Taur, există schimbări legate de proprietăți, pământuri și finanțe. Generațiile care au acest plasament adesea devin implicate în aceste probleme. Nativii prețuiesc independența financiară.

Gemeni
Adesea, această generație schimbă felul deja stabilit de a gândi și comunica. Această generație prețuiește gândirea liberă. Cu noile colonii fiind stabilite în America la începutul secolului 17, comunicarea s-a schimbat, datorită distanței foarte mari. De asemenea, noi informații și idei au venit din America în această perioadă. Cei născuți între 1858-1866 au fost primi care au avut accesul la noile invenții ca picupul și telefonul, atunci când au ajuns adulți. Există originalitate în felul de a gândi și în idei. Generația 1941-1948 s-a manifestat în mișcarea hippie împreună cu alte grupuri care erau în opoziție felurilor de gândire deja stabilite.

Rac
Această generație, dintre care mulți erau hippie, trăia în comune. Uranus în Rac aduce idei netradiționale în legătură cu familia și viața căminului. Adesea acești oameni fug de autoritatea parentală și o detestă, la fel ca și autoritatea în general. Influența lui Uranus în Rac poate de asemenea să aducă separare în familii. Mulți oameni s-au mutat în USA din toate părțile lumii, lăsându-și familiile în urmă în alte țări.

Leu
Această generație prețuiește libertatea legată de dragoste și sex; de asemenea libertatea de a avea copii fără să fie căsătoriți. Uranus în Leu schimbă ideile și principiile morale tradiționale. Noi genuri și schimbări legate de teatru, arte și manifestări creative.

Fecioară
Această generație produce metode noi și alternative ale însănătoșirii și medicinei. Adesea există mai multă informare legată de sănătatea comunității, obiceiuri ale regimului alimentar și noi metode de exerciții pentru o viață mai sănătoasă. Adesea, noi remedii și leacuri sunt descoperite de membrii acestei generații. Cei care au fost născuți între 1961-1968 au adus clubul industriei sănătății și o informare asupra nevoi pentru exercițiile fizice și atenție asupra dietei și a sănătății.

Balanță
Există o nevoie puternică pentru libertate în relații. Această generație face schimbări legate de obiceiurile deja stabilite de căsătorie și relații formale, de asemenea și legal în legătură cu egalitatea socială.

Scorpion
Această generație aducă cunoaștere nouă împreună cu o conștientizare a spiritualului și ocultului. Adesea, conspirațiile și alte secrete ținute pe termen lung sunt aduse la suprafață și expuse. Acest plasament oferă un interes puternic în psihologie și în felul în care lucrează mintea. Această generație este revoluționară în transformarea lumii. Mulți cu Uranus în Scorpion (1723-1730) au fost implicați în plănuirea și lupta în Revoluția Americană. Mulți lideri ai țărilor direct implicate în al 2-lea Război Mondial au fost născuți între 1890-1897.

Săgetător
Idei neconvenționale și concepții religioase. Această generație se îndepărtează de la concepțiile religioase ortodoxe și aduce schimbări în aceste arii, înlocuind dogma cu spiritualitatea. Cei care au un plasament Uranus în Săgetător evidențiat în astrogramă, sunt adesea pionieri în domeniul călătoritului, cum ar fi astronauții și exploratorii. Acești oameni valorifică libertatea religioasă și gândirea liberă.

Capricorn
Acești oameni vor aduce schimbări importante în guvernul stabilit și în structurile afacerilor. Uranus în Capricorn doboară structurile rigide ale puterii.

Vărsător
Această generație aduce schimbări care avansează omenirea. Uranus în Vărsător covârșesc restricțiile și aduc noi idei legat de tehnologie, știință, călătorit în spațiu și invenții. Independență și libertate.

Pești
Adesea există idei noi legate de misticism și această generație produce inovatori ai artei noi și a muzicii. Adesea, acești oameni sunt idealiști.

 

Uranus în case

Prima casă
Adesea, personalitatea este neobișnuită, fiind chiar excentrică într-un fel. Aceștia iubesc libertatea și să se revolte. Pot exista evenimente neașteptate sau drastice în viața acestora. Uranus în prima casă oferă o personalitate foarte individualistă, adesea cu abilitate științifică și intuitivă. Prieteniile sunt importante deoarece adesea există o dorință pentru poziții de lider în grupuri/organizații. Adesea se implică în invențiile noi și neîncercate. Un interes puternic legat de viitor.

A doua casă
Finanțe instabile. Banii pot venii și pleca în mod neașteptat. Adesea, oamenii cu acest plasament au talente neobișnuite/metode de a face bani. Banii pot fi făcuți prin intermediul invențiilor, electronicelor sau prin metode științifice. Valorile sunt neconvenționale. Celor cu Uranus în a 2-a casă le place să cheltuiască banii pe software-uri pentru calculator, electronice, gadgeturi științifice destinate pentru viitor și lucruri care sunt unice, ciudate și/sau neobișnuite. Adesea banii sunt cheltuiți pe prieteni și/sau grupuri, organizații, cauze umanitare și asociații.

A treia casă
Acest plasament este foarte comun pentru o gândire liberă și originalitate. Uranus în a 3-a casă este comun astrogramelor celor fără frați și surori. De asemenea poate exista o separare de frați/surori. Acest plasament poate oferi inteligență superioară sau să producă un geniu. Pot exista sentimente de alienare de-a lungul anilor școlari. În multe cazuri, cei care scriu despre astrologie, spiritualitate și ocult au Uranus în a 3-a casă.

A patra casă
Pot exista schimbări frecvente și/sau neașteptate de rezidență și schimbări în familie de-a lungul vieții celor cu acest plasament. Este posibil ca mama să fie neobișnuită într-un fel anume. Devreme în copilărie poate exista separare de mamă, adesea prin intermediul divorțului. Prietenii apropiați pot fi priviți ca familie și aceștia pot chiar sa locuiască împreuna cu familiile acestora. Oamenii cu acest plasament au nevoie de libertate în mediul căminului și nu tolerează amestecul membrilor familiei în viețile personale. Este posibil ca mama acestora să aibă un plasament puternic a planetei Uranus în diagrama astrologică și/sau o accentuare în Vărsător.

A cincea casă
Acest plasament este adesea găsit în astrogramele multor staruri rock și altor muzicieni. În aceasta casă, Uranus oferă originalitate, creativitate și abilitate creativă unică. Jocurile de noroc pot aduce schimbări drastice spre bine sau spre rău. Copiii acestora pot fi excepționali într-un fel anume, adesea genii. Uranus în a 5-a este găsit în astrograma celor care sunt mai mult prieteni copiilor lor decât figuri autoritative, și care le oferă foarte multă libertate. Copilul acestora poate avea un Uranus puternic și/sau o accentuare în Vărsător.

A șasea casă
Acest plasament este excelent pentru cei care lucrează cu calculatoarele, tehnologia avansată, ingineria electronică, cei care sunt tehnicieni, cei care lucrează cu ceva ce implică matematica, fiind prezent și în astrogramele inventatorilor. Aceștia au nevoie de libertate la locul de muncă. Pot exista schimbări subite la servici sau legat de slujbă. E posibil ca nativul să își schimbe locul/tipul de muncă în mod frecvent. Poate exista ură în unele cazuri pentru tipul tradițional de muncă. Problemele de sănătate pot apărea în mod neașteptat și la fel de neașteptat pot să și dispară. Acest plasament al lui Uranus este obișnuit pentru cei care lucrează pentru ei înșiși și adesea este văzut în astrogramele astrologilor profesioniști și al mediumilor.

A șaptea casă
Relațiile încep și se termină brusc și neașteptat. Adesea se pune problema divorțului. Cei cu acest plasament au o nevoie majoră de libertate în relații. Este posibil ca partenerul să aibă un plasament al lui Uranus ce iese în evidență și/sau o accentuare în Vărsător. Partenerul trebuie să le fie și prieten și iubit. Este posibil ca partenerul să fie foarte individualist, unic, chiar excentric într-un fel și în cazuri rare poate fi un geniu.

A opta casă
Moartea poate fi subită sau în circumstanțe neobișnuite, de obicei printr-un accident neașteptat. Pot exista schimbări financiare subite, cum ar fi o moștenire neașteptată sau altă schimbare drastică legată de bani care vin din alte surse decât salariul. Este nevoie de libertate în relațiile sexuale. Pot exista fetișuri neobișnuite sau o dorință de a experimenta sexual. Adesea acest plasament oferă un interes puternic în ocultism, spiritualism, viața după moarte împreună cu un talent firesc de a avea abilități psihice și intuitive.

A noua casă
Acești oameni au nevoie de libertate legat de propriile credințe. Adesea, principiile spirituale și religioase sunt neconvenționale și contrare felului în care au fost crescuți. Adesea există interes în astrologie și metafizică. Nativii tind să se revolte împotriva dogmei religioase și restricțiilor impuse. Spiritualitatea trebuie să fie deschisă și liberă. La fel ca și Uranus în a 3-a, acest plasament se poate afla și în astrograma geniilor. Adesea, acești oameni aduc noi idei conceptelor educaționale. Pot exista călătorii subite. Adesea îi atrag locurile îndepărtate care sunt exotice sau foarte neobișnuite. Există darul de a observa perspective viitoare. Educația avansată cum ar fi facultatea se poate termina subit sau neașteptat, fiind întreruptă sau incompletă datorită circumstanțelor.

A zecea casă
Cariera se poate învârți în jurul lucratului cu electronicele, tehnologiei, calculatoarelor și/sau invențiilor noi. La fel ca și Uranus în a 6-a, Uranus în a 10-a este adesea observat în astrograma inventatorilor, astrologilor, psihicilor și a celor care lucrează cu cele ce țin de spiritualitate și ocultism. Drept regulă, le displace autoritatea și se revoltă împotriva restricțiilor, în special în mediul unde lucrează și legat de carieră. Adesea lucrează cel mai bine când lucrează pentru ei înșiși. Pot exista schimbări drastice și neașteptate care le pot afecta cariera și direcția în viață. Cei cu acest plasament pot fi implicați în procese umanitare.

A unsprezecea casă
Adesea, cei cu acest plasament au un interes în avansarea și îmbunătățirea omenirii. Prietenii pot avea aspecte proeminente ale lui Uranus și/sau Vărsător în astrogramă și/sau pot fi foarte unici și neobișnuiți. Adesea, prietenii acestora sunt nonconformiști și pot fi rebeli. De obicei, prieteniile și implicările în grupuri care au un interes comun sunt foarte importante în viețile celor cu acest plasament. Pot exista schimbări subite și drastice legate de scopurile în viață. Prieteniile pot începe și se pot termina la fel de subit.

A doisprezecea casă
Uranus în a 12-a casă oferă abilități intuitive și clarviziune. Adesea, nativii sunt psihici și au sclipiri intuitive care vin atunci când sunt trezi sau când visează. Poate exista implicare directă în organizații secrete. Aceștia pot fi predispuși insomniei și/sau somnului la ore ciudate. În unele cazuri pot exista activități clandestine/ilegale cu prietenii, grupurile sau organizațiile.

 

Aspecte cu alte planete

*Acestea reprezintă influențe asupra generațiilor, cu excepția cazului în care Uranus este conducătorul sau co-dominantul în astrogramă sau este plasat într-un grad proeminent.

Uranus/Neptun
Mulți din generația hippie care a experimentat drogurile psihedelice au fost născuți în timpul unei cuadraturi Uranus/Neptun. De asemenea, această generație a adus un interes asupra meditației și alterarea stărilor mentale. Pot exista reacții neașteptate la droguri, deoarece Neptun domină asupra drogurilor de orice fel, a alergiilor și a senzitivității. De asemenea, această generație a adus ocultismul, astrologia și alte discipline spirituale în interesul public.

Uranus/Pluto
Cei născuți sub acest aspect, în special aspectele dificile, sunt adesea afectați în mod direct de influențe puternice, cum ar fi guvernul, războiul atomic și tehnologia nucleară. Există cunoaștere legată de tehnologia care poate ucide și posibilele consecințe ale acesteia. Mulți oameni care au fost prinși la mijloc în cel de-al doilea război mondial aveau Uranus în cuadratură cu Pluto.