DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Soarele: zodiile, casele și aspectele

*Ține minte că interpretările de mai jos sunt pentru Soarele din semne și case, luat individual. Trebuie să iei în considerare și celelalte planete, semne și plasamente din case atunci când citești o diagramă astrologică.

Despre Soare

 

Soarele în semne

Berbec
Sociabil, spirit inițiativ, repezit, egoist, pionierat, abilități de conducere, agresivitate, face pe șeful, se enervează rapid însă nu durează mult decât dacă în diagramă are o puternică accentuare în Scorpion. Cu cât Berbecul este mai accentuat în diagramă, cu atât va fii mai egoist. Berbecilor le place să vorbească despre ei înșiși, despre viețile lor și adesea neglijează nevoile celorlalți. Se pun pe sine înșiși și propriile interese pe primul loc.

Taur
Senzual, încăpățânat, încet, indulgent, artistic, perseverent, îndrăgește mâncarea bună și confortul material, posesiv, gelos, se descurcă bine cu banii, pot fi lacomi și materialiști, pot avea o obsesie cu banii. Taurii sunt persoane care se bazează pe planuri. Dacă vorbești cu un Taur sau cu o persoană care are un Taur accentuat în diagramă și îi spui că vei face ceva, atunci îndeplinește lucrul respectiv. Urăsc când planurile le sunt schimbate, în special dacă este o accentuare a semnelor fixe în diagramă. Taurul este o persoană căreia îi displac schimbările, cu excepția situației în care sunt multe semne flexibile în diagramă pentru a echilibra această tendință. Deși textele astrologice tradiționale spun că Taurii „sunt înceți la mânie”, am observat că Taurii au mai degrabă o tendință către izbucniri nervoase frecvente.

Gemeni
Schimbători, natură duală, spontani, intelectuali, verbali, îndrăgesc învățatul, cititul, au o minte activă, interese diverse, dezorganizare, ușor de plictisit, se pricep la toate, pot face mai multe lucruri în același timp, flexibili, adaptabili. Gemenii au minți foarte active. Obișnuiesc să nu stea locului cu mâinile și au foarte multă energie nervoasă. Gemenii se pot răzgândi ușor, alternând între doua puncte de vedere complet diferite în momente diferite, adesea neștiind ce poziție adoptă în anumite situații. Pot spune ceva într-un moment și mai târziu complet opusul. Când o persoană este subordonatul unui șef Gemeni sau a unui individ într-o postură autoritară, aceasta realizează că trebuie să urmeze curentul ca să zicem așa, pentru că Gemenii se pot schimba zilnic, mergând atât de departe încât să schimbe regulile, metode de aplicare a muncii și alte lucruri asemănătoare. Cuvântul „oscilant” li se aplică cu siguranță Gemenilor. Acesta este accentuat în special dacă o persoană mai are și alte semne flexibile în diagramă.

Rac
Schimbători, iubitori de familie/casă, protectivi, copilăroși, lipicioși, trăiesc în trecut, buni bucătari, mâncarea este iubire pentru aceste persoane, se îngrijorează cronic, femeile sunt cicălitoare; Racii urăsc criticismul și ridiculizarea, în special în fața altora. Devin părinți buni și încearcă sa fie mămoși cu alții. Aceștia țin pică și nu uită niciodată o insultă. Mulți Raci au o fascinație cu trecutul sau cu o eră anume sau perioadă din trecut. Majoritatea Racilor au o memorie excelentă, din moment ce acest semn domină asupra trecutului. Ei tind să ia lucrurile în mod personal. Mulți par să fie duri și tari, însă în adâncul lor sunt cele mai sensibile suflete. Sunt empatici înnăscuți, împreună cu Peștii. Pot simți durerea celorlalți. În general Racii sunt abuzați de ceilalți sau atrag relații abuzive. Aceasta se datorează opusului lor – Capricorn, care este condus de Saturn. Asta este foarte real în special când Racul este ascendent. Au o intuiție naturală și absorb emoțiile și sentimentele altora și a mediului lor. Siguranța, împreună cu o familie și un cămin iubitor sunt foarte importante pentru bunăstarea emoțională a Racilor. Racul este semnul matern al zodiacului și acești oameni sunt excelenți în a-i îngrijii pe ceilalți, fiind atrași de cei bolnavi și de cei în nevoie de atenție personală.

Leu
Mândrie, abilitate de conducere, încăpățânare, putere interioară, aroganță, iubire; urăște să „cadă”, adoră să se laude, iubește să fie în centrul atenției, să se dea mare; este generos, creativ, iubește distracția. Flatatul te va duce oriunde vrei cu persoanele în acest semn. Calcă-le pe mândrie și vei fi de neiertat. Leii au nevoie de distracție și recreere. Sunt actori înnăscuți și au fler dramatic. Leii au dorințe puternice și propriul simț de mândrie îi poate face extrem de competitivi. Când mândria acestora este în joc, vor lupta pe viață și pe moarte. Trebuie să se poată exprima liber pentru propria-i sănătate emoțională și psihologică și pentru propria-i bunăstare. Leii sunt lideri înnăscuți.

Fecioară
Curat, îngrijit, ordonat, muncește din greu, hotărâtor, poate fi crud, perfecționist, îi plac detaliile, e conștient de propria sănătate, bârfitor, concis, analitic, excelent la a organiza și a face lucruri, munca este foarte importantă, nu este pretențios. Persoanele Fecioară pot fi unele care pun întrebări nenumărate, în special de natură personală. Fecioarele îi critică în mod natural pe ceilalți, în special odată ce încep să te cunoască. Munca este viața lor. Acestea sunt persoanele care pot fi dependente de terminarea treburilor. Acordă atenție detaliilor – detalii pe care majoritatea persoanelor le omit. Atenția lor asupra detaliilor le poate cauza omiterea problemelor mari. De unul singur, acesta este un semn modest și fără pretenții. Nu sunt înclinați spre laudă decât dacă au o accentuare în Berbec sau Leu în diagrama lor. Fiind un semn de pământ, aceștia sunt practici. Sunt prudenți cu banii și nu au înclinații spre cheltuitul prostesc fără să se gândească sau să irosească ceva în mod inutil. Sunt preocupați de propria sănătate și mulți au grijă ce mănâncă, beau și ce bagă în propriul corp. Unii pot devenii ipohondrii și extrem de îngrijorați de germeni.

Balanță
Balanța are nevoie de alții. Balanțele au un simț puternic al corectitudinii și justiției. Sunt artistici, iubitori de pace, bine manierați, buni mediatori și pot îndura abuzul pentru a menține pacea. Adesea le este greu să își mențină individualitatea. Balanțele urăsc manierele proaste și comportamentul grosolan și crud. Funcționează cel mai bine atunci când au susținerea unui partener/iubit. Lucrează cel mai bine cu alții și ca parte din echipă, decât singuri. Este o regulă că persoanele în Balanță sunt bine-manierate, rafinate și pline de tact, cu excepția cazului în care au o accentuare puternică cu Marte și/sau Berbec în diagrama astrologică. Relațiile de toate felurile sunt importante pentru acești oameni. Urăsc să fie singuri. Cu cât Balanța este mai accentuată în diagrama cuiva, cu atât de mult va exista o necesitate pentru relații semnificative în viață.

Scorpion
Dorință puternică, secretos, foarte sexual, emoții intense, intuitiv, răzbunător, posesiv, gelos, detestă slăbiciunea în ceilalți, violent la mânie, sunt inamici foarte periculoși, abilități oculte înnăscute, sadic. Scorpionul este semnul înnăscut al vrăjitorului, al celor înzestrați și al adepților în special ai magiei negre. Scorpionii sunt excepțional de puternici și hotărâți, însă emoțiile lor intense îi pot ruina. Scorpionii simt profund şi sunt rareori neutri în legătură cu un subiect important. Au un simț foarte puternic al justiției, niciodată nu uită o favoare însă aceasta se aplică şi pentru insulte. Aceștia sunt experți ai răzbunării. Spre deosebire de Berbec, mânia Scorpionului e de durată şi se aseamănă cu un cuib de viespii răsturnat şi poate fii violentă şi fatală. O persoană cu o puternică accentuare a Scorpionului are ochi pătrunzători. Aceasta este adevărată în special când Scorpionul este ascendent. Este dificil pentru Scorpioni să se detașeze. Încearcă să se țină strâns de persoanele importante pentru ei şi de asemenea vor să le controleze. Scorpionul este un semn care controlează şi domină. Scorpionii își au propriile secrete, care sunt extrem de private. Nu sunt genul de persoane care își dezvăluie viața personală celorlalți, chiar daca aceștia îi sunt apropriați.

Săgetător
Fericiți, sunt norocoși, rar învață din greșeli, adoră să parieze, iubesc să călătorească, fără tact, iresponsabili, iubesc educația, caii, socializarea; au prea multă încredere în sine, se pricep mai degrabă să înceapă lucruri decât să le termine, nu sunt practici. Săgetătorul este semnul norocului, deoarece este condus de benefica planetă Jupiter. Adesea norocul se îndreaptă către Săgetători şi acest semn este foarte consistent cu persoane milionare. Atunci când Săgetătorul este accentuat în diagramă, adesea acești oameni tind să ajungă în vârf în profesia aleasă. O predominanță de profesori de facultate, judecători şi cei care au cariere de vârf şi în industria călătoriei pun accent pe Săgetător în diagramele acestora. Iubesc adevărul şi pot fi neciopliți şi fără tact atunci când își exprimă opiniile în fața celorlalți. Au nevoie de libertate. De unul singur, Săgetătorul nu poate tolera posesivitatea din partea altora. Sunt studenți toată viața, le place să învețe în mod formal sau singuri. Adoră să călătorească şi îi interesează culturile şi oamenii străini. Atunci când Săgetătorul este puternic în diagramă, adesea această persoană va călători mult.

Capricorn
Se poartă matur când sunt tineri şi tineri la bătrânețe, le lipsește încrederea de sine, serioși, răbdători, foarte rezistenți, conservatori, prudenți, au nevoie să plănuiască activități, au nevoie ca viața să fie ordonată şi definită, preferă să lucreze în spatele scenei, rușinoși, banii sunt atotputernici pentru aceștia; sunt materialiști, nu renunță niciodată. Capricornii au un simț incredibil al rezistenței. Ei sunt cei care supraviețuiesc mai mult decât toți ceilalți. Sunt pesimiști înnăscuți, în special când sunt tineri, întotdeauna privind partea negativă şi uneori pot fi extrem de negativi. Sunt de încredere şi practici. De asemenea pot avea inima rece şi pot fi cruzi. Au o natură serioasă şi muncesc din greu. În general sunt conservativi cu banii şi cu propriul timp. Capricornii sunt responsabili şi sunt orientați spre carieră. Sunt ambițioși şi le place să fie în poziții de autoritate sau putere, însă nu au înclinații spre a ieși în evidență. Capricornii sunt rușinoși.

Vărsător
Prietenii sunt importanți pentru aceștia. Iubesc libertate şi le place să îi uimească pe ceilalți. Sunt unici şi originali, urăsc posesivitatea, lucrează mai bine în echipă decât singuri, şi sunt determinați, imparțiali, rebeli şi încăpățânați. Privesc spre viitor, sunt inventivi de la natură şi filantropi. Egalitatea şi corectitudinea sunt importante pentru aceste persoane. Vărsătorilor le place noutatea, modernul şi viitorul. Sunt relaxați şi nu sunt genul de persoane care devin prea emotivi. Ei sunt cei care vor sta şi lupta pentru drepturile celorlalți şi pentru problemele sociale. Sunt inovativi şi nu au răbdare sau interes pentru trecut şi feluri demodate de a face ceva. Acești oameni au o dorință pentru a face ceva şi pentru a face schimbări în legătură cu tradițiile. Le pasă de problemele şi cauzele umanitare, tinzând să facă din lumea asta un loc mai bun. Pentru ca un Vărsător să fie fericit, acesta trebuie să aibă prieteni. La fel ca şi Balanța, nu le place să fie singuri şi lucrează cel mai bine în echipă. Sunt detașați din punct de vedere emoțional. Le plac foarte mult ideile noi şi modurile progresive de a face ceva. Sunt fascinați de viitor şi întotdeauna privesc spre acesta.

Pești
Idealiști, visători, masochiști, sacrificare de sine, creativi, artistici, intuitivi, slabi, amabili, creduli, romantici, autocompătimire, extrem de sensibili, compătimitori, înțelegători, iau asupra lor problemele celorlalți, suportă abuzul din partea altora. Peștii sunt semnul slab al zodiacului. Când este o accentuare puternică a semnului Pești, individul are în general o natură slabă. Firește, aceștia sunt psihici şi intuitivi, foarte înclinați spre visatul cu ochii deschiși şi spre fantezii. Atunci când în diagramă avem semnul Pești foarte puternic, această persoană poate avea o natură masochistă. Sunt empatici înnăscuți şi la fel ca şi Racii, pot simți durerea şi suferința unei persoane. Sunt extrem de înțelegători şi miloși şi pot ceda cu ușurință şi/sau face sacrificii de sine pentru alte persoane. Au o tendință către timiditate şi sunt iubitori de pace. Este unul dintre cele mai ușoare semne cu care te poți înțelege într-o relație.

 

Soarele în Case

Prima casă
Oferă sănătate, crește abilitatea de recuperare, vitalitate, activ, oferă putere, optimism, hotărâre puternică, ajută la echilibrarea plasamentelor rele din diagramă. Soarele în prima casă este un plasament favorabil. Acest plasament acordă abilitatea de a conduce. Acești oameni sunt mândri şi individualiști. Uită-te la semnul Soarelui pentru mai multă informație în legătură cu trăsăturile caracteristice, deoarece Soarele în prima casă este un co-dominant.

A doua casă
Ajută cu finanțele, îi place să cheltuiască bani pe recreere, atletism, spectacol şi distracții. Obiectele material sunt o expresie a sinelui. Stima de sine este conectată direct cu statusul material şi financiar. O dorință puternică pentru independentă financiară şi propria susținere.

A treia casă
Buni scriitori, cei care au cariere în comunicații şi profesorii. Învățatul şi cunoștințele sunt importante pentru aceste persoane. Sunt mândrii de propria cunoaștere. În viață, se pune accent pe frați, surori şi vecini. Cu soarele în cea de-a 3-a casă, există o concentrare asupra comunicațiilor de toate felurile. Adesea, acești oameni se educă în mod informal cu ajutorul cărților şi prin alte căi asemănătoare în afara participării la școală. Stima de sine este conectată cu abilitatea acestora de a comunica efectiv şi sunt mândrii de ceea ce știu. Sunt studenți de-a lungul vieții şi pun foarte multe întrebări.

A patra casă
Casa şi familia sunt importante. S-ar putea ca mama să fi fost dominantă sau să fi luat rolul de tată în creșterea copilului. Mândrie în familie, iar familia şi fondul familial sunt adesea conectate de stima de sine. Prosperitatea şi siguranța vin mai târziu în viață, în special dacă planeta conducătoare (planeta ascendentului) sau mai mult de trei planete sunt în retrograd. Cu acest aspect, persoana în cauză vrea să domine familia şi ia rolul conducător în casă. Conflictele timpurii cu părinții sunt în unele cazuri posibile. O casă sigură şi confortabilă este foarte importantă pentru acești oameni. Adesea există o plăcere pentru tradiții şi trecut. Poate avea un adevărat interes în proprietăți, terenuri, pământ, ecologie şi mediu înconjurător.

A cincea casă
Creativi, abilitate atletică, își asumă riscuri, competitivi, iubitori de plăcere, le plac copiii şi animalele. O persoană cu Soarele în a 5-a casă trebuie sa fie capabilă să se exprime liber. Acești oameni au o nevoie puternică de distracție şi plăcere. Sunt romantici şi impresionați de la natură. Acest plasament adoră scena şi să fie în lumină. Adoră să fie observați. Carieră în teatru, arte, dans, recreere şi lucrul cu copiii este favorizat de Soarele în a 5-a casă.

A șasea casă
Soarele în casa a 6-a e un aspect slab pentru sănătate. Munca şi funcția sunt importante, acești oameni pot fi obsedați de muncă şi sunt muncitori excelenți. Vor pune 100% potențial în propriile slujbe. Nu este un plasament bun pentru vitalitate. Adesea sănătatea este fragilă şi recuperarea după o boală poate fi de durată. Sunt foarte mândrii de propria muncă şi stima de sine este conectată direct cu munca şi efectuarea unei munci satisfăcătoare. Oamenii cu aceste plasament au nevoie de apreciere şi recunoaștere pentru munca pe care o fac.

A șaptea casă
Partenerul de căsătorie poate fi dominant. Își compară propriul succes cu succesul celorlalți, succesul poate să vină din oportunități şi/sau ajutor din partea celorlalți, au o nevoie puternică de ceilalți şi de un partener de căsătorie. Acestor oameni nu le place să fie singuri. Sunt mândri de propriile relații şi stima de sine este legată de partener. Se simt cel mai bine când au dragostea şi susținerea unei persoane semnificative. Adesea, acești oameni au o influență puternică asupra vieților celorlalți.

A opta casă
Voință puternică. Puterea este importantă pentru acești oameni, sunt interesați de propria îmbunătățire şi aplicarea voinței, buni bancheri şi cei care se ocupă de banii celorlalți. Mulți dintre cei în poziții înalte au Soarele în casa a opta. Uneori, în cazul persoanelor faimoase, sunt recunoscuți numai după ce mor. Doresc o relație profundă, suflet la suflet cu partenerul de căsătorie sau iubit. Au puterea de a se transforma şi de a-i transforma şi pe ceilalți.

A noua casă
Iubesc călătoritul, sunt interesați de spiritualism, învățământ superior, le place să își impună ideile asupra celorlalți, acești oameni vor pleca departe de casă, alte culturi le pot modela sistemul de idei, iubesc sporturile. Stima de sine este adesea conectată cu nivelul educației, în special cea formală. Acești oameni adesea aleg să urmeze cursuri universitare avansate. Sunt foarte mândrii de nivelul educației lor formale, de propriile călătorii şi de ceea ce cunosc.

A zecea casă
Părinte puternic sau dominant, succes, orientat către putere, autoritar, dorință de a avea succes, ambiție, propria reputație este importantă, familiile pot fi de un stand social înalt, vrea să pară un bun exemplu pentru ceilalți, Soarele în cea de-a zecea casă oferă o poziție înaltă şi/sau pune accentul pe carieră în viață. Stima de sine este legată de statutul social şi de cariera persoanei respective. Onoarea şi recunoașterea sunt importante social şi în cariera acestor oamenii. Mai mult ca sigur, tatăl a fost dominant, o influență importantă şi puternic durabilă în viață. Acestor oameni le place să fie în fața publicului.

A unsprezecea casă
Prietenia este importantă, prieteni puternici, îi place să conducă în activități de grup şi ajutorul poate veni din partea prietenilor. Le place să facă parte din frății, grupuri şi organizații. Viața socială este importantă. Acești oameni se simt cel mai bine lucrând ca parte din echipă. Prietenia poate să fie pe viață. De obicei, acești oameni au mulți prieteni şi își petrec majoritatea timpului cu alții. Nu le place să fie singuri. Au natură filantropică şi au un simț puternic de fraternitate şi corectitudine. Adesea pot exista prietenii cu cei care au Leul accentuat sau cu cei ce se află în poziții de autoritate.

A doisprezecea casă
Multă abilitate psihică. Acești oameni au nevoie de timp în care să fie singuri. De obicei sunt timizi şi pot fi suflete singuratice, pentru că Soarele în a doisprezecea casă indică singurătate şi îndepărtare de contactele umane normale. Există interes în cele oculte şi spiritualitate. Preferă activitatea din spatele scenelor. Acest plasament la fel ca şi Soarele în casa a șasea, nu este favorabil pentru sănătate. Adesea, sănătatea este fragilă şi este nevoie de atenție la dietă, igienă şi exersare. Vitalitatea poate fi scăzută, în special dacă sunt aspecte Soare/Saturn sau Marte/Neptun.

 

Aspectele Soarelui

Soare/Lună
Cu cât Luna este mai puternică în lumină (Luna plină), cu atât este mai benefică influenta acesteia în diagramă.

Soare în conjuncție cu Luna (Lună Nouă)
Acest aspect împuternicește casa în care este găsit şi oferă o accentuare specială lucrurilor dominate de casa respectivă în viața persoanei. Este o accentuare foarte puternică asupra semnului în care se găsește conjuncția, cu excepția cazului în care ambii aștrii sunt în semne învecinate. Există o tendință de a fi foarte concentrat, de a pune toată energia în ceva anume, până la excluderea tuturor celorlalte lucruri, cu o puternică concentrare în viață în legătură cu plasamentul casei.

Soare trigon/Sextil Lună
Cei născuți când Luna este în creștere, dacă sunt puține planete în retrograd sau nu există niciuna, atunci tind să experimenteze lucrurile mai devreme în viață, cum ar fi relații de dragoste, cu excepția cazului în care sunt alte plasamente şi aspecte în diagramă care să echilibreze acest lucru. Acesta este un aspect armonios pentru expresivitatea emoțională. Pentru cei născuți în timpul unei Luni în descreștere şi în special în cazul în care planeta din prima casă şi/sau mai mult de trei planete sunt în retrograd, succesul va venii târziu în viață. Persoana înflorește târziu.

Soarele în cuadratură cu Luna (Luna în pătrar)
Viața de familie poate fi neliniștită în timpul creșterii şi s-ar putea ca părinții să nu se fi înțeles. Același lucru se aplică pentru aspectul de mai sus “Soare trigon/Sextil Lună”, legat de experiențele de viață şi referitor la o Lună în creștere sau descreștere.

Soarele în opoziție cu Luna (Lună plină)
Aici, individul se poate balansa între opusuri. Gândire simplistă şi subiectivă cum ar fii văzutul lucrurilor în alb şi negru, bun sau rău, corect sau greșit, etc. Pentru acest individ, relațiile sunt importante şi îi este cel mai bine atunci când se implică cu alții şi niciodată singur.

Soare/Mercur
Acest aspect oferă foarte multă energie mentală. Dacă aspectul este intens, între gradele 0.5 şi 4, îi poate da unei persoane o tendință de a exagera atunci când este vorba despre gândit. Conjuncția intensă de mai sus poate acorda un punct mort mental şi/sau intelectual. Nervozitate şi o tendință de a fi exaltat. De asemenea, pot exista probleme cu sistemul nervos într-un fel sau altul. Aspectul Soare/Mercur oferă intelect.

Soare/Venus
Acesta este un aspect al narcisistului, deoarece oferă vanitate. Acești oameni sunt îngrijorați de propria înfățișare şi sunt cei ce rareori se aventurează afară fără ca părul, hainele şi în cazul femeilor, machiajul, să fie la locul lor. Multă mândrie în felul cum arată. De asemenea oferă talent artistic.

Soare/Marte
Acest aspect acordă sănătate şi energie. Foarte puternic în conjuncții. Casa ce conține această conjuncție va avea activitate intensă (fii atent la chestiunile dominate de casă!). Adesea sunt prezente o puternică natură competitivă şi o dorință de realizare. Toate aspectele Soare/Marte ajută cu energia, vitalitatea şi abilitățile recuperatorii. O tendință spre dureri de cap şi febră. De asemenea, acest aspect dă agresivitate şi afirmare de sine şi ajută foarte mult în echilibrarea plasamentelor şi aspectelor planetare care stimulează timiditatea. Casele ce conțin Leu şi Berbec în cuspide vor fi accentuate în viață ca arii de activitate intensă.

Soare/Jupiter
Acesta este un aspect de încredere absolută în propria persoană, chiar şi cu variantele „ușoare” de trigon şi Sextil. Cu aspectele accentuate, individul se simte în largul lui în domiciliul altei persoane, preluând conducerea. Adesea acționează ca şi cum posedă totul, indiferent dacă le aparține sau nu. Pot fi foarte aroganți şi impunători. Şi acest aspect acordă energie şi sănătate, însă mai puțin decât Soare/Marte. În diagramele în care sunt tendințe către o stimă de sine scăzută, timiditate şi altele lucruri asemănătoare, acest aspect poate ajuta, însă adesea, poate exista un comportament împărțit, oscilând între foarte multă încredere în sine şi aroganță, și sentimente de inferioritate.

Soare/Saturn
Stima de sine scăzută, energie/vitalitate scăzută, probleme şi/sau înstrăinare de tată în copilărie. Adesea sunt probleme în legătură cu bărbații pentru ambele sexe, în special pentru femei. Reținere de la auto-exprimare poate face o persoană să se simtă incomodă sau foarte serioasă. Pentru femei, soțul/partenerul se pot asemăna cu statura unui tată dominant sau restrictiv. Când Saturn e în tranzit, își efectuează primul aspect greu asupra Soarelui din viața unei fete tinere, adesea în jurul vârstei de 13-14 ani, ar putea dezvolta o ostilitate totală asupra propriului tată. Adesea aceasta continuă de-a lungul întregii vieți. Uită-te la casele în care există aspectele dificile şi plasamentul Soarelui pentru a vedea aria unde lipsește valoarea de sine. Cu aspectele grele (opoziții, conjuncții, cuadraturi şi inconjunţii), căsătoria se întâmplă târziu în viață. Adesea, aspectele de trigon şi Sextil oferă longevitate şi sunt mai atenuate decât efectele de mai sus, adăugând seriozitate şi disciplină personalității.

Soare/Uranus
Pentru acești oameni, independentă este foarte importantă şi urăsc să li se spună ce să facă. Acest aspect reprezintă rebelul înnăscut. Nu le place conformitatea, rutina şi au un temperament nervos oarecum exaltat. Majoritatea persoanelor cu acest aspect sunt foarte originale şi neprevizibile. Este posibil un talent natural pentru lucratul cu electronicele. Acești oameni sunt foarte încăpățânați.

Soare/Neptun
Acest aspect aduce confuzie de sine şi minciună de sine. Adesea acești oameni sunt confuzi în legătură cu sinele cu şi propriile abilități. Ambii sau unul dintre părinți nu a fost consistent în zona regulilor, disciplinei, ș.a.m.d. Acest aspect, în special cu aspectele dure – conjuncția, cuadratura, opoziția şi injuncţia, indică un tată dependent de băutură şi droguri. Aspectele dure ale Soarelui cu Neptun sunt adesea prezente în diagramele celor care au un tată slab. Mulți, din nou cu aspectele grele, au fost o victimă a tatălui lor într-un fel sau altul, chiar dacă tatăl nu intenționa asta. Cu aspectele grele este comun ca sfaturi proaste să fie date din partea tatălui în perioada creșterii, și de asemenea, tatăl a putut fii un exemplu prost. Aspectele mai blânde, ca sextilul şi trigonul, acordă intuiție puternic dezvoltată şi abilități psihice. Aspectul blând poate oferi talent creativ în arte, actorie şi dans.

Soare/Pluto
Cu Pluto, Soarele fiind planeta părinte, reprezentând tatăl (Luna reprezintă mama), cu aspectele grele, tatăl poate fi controlant, dominant şi posesiv. În unele cazuri, tatăl moare devreme. Adesea tatăl are influență considerabilă şi importantă în viață, fie prin pierdere sau printr-o apropriere anormală ori prin încercările de dominare şi control. Adesea tatăl este văzut ca fiind puternic şi impunător. Acest lucru se întâmplă şi cu aspectele blânde.

Soarele în conjuncție cu nodul de nord (nașterea în timpul unei eclipse)
Aceasta aduce abilități şi daruri speciale, în general de o natură ocultă. Nu este benefic vederii.