DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Saturn: zodiile, casele și aspectele

Saturn este ghinionul din diagramele noastre astrologice, locul în care experimentăm pierderi, suferință și probleme în viață.

Despre Saturn

 

Saturn în semne

Berbec
Oamenii cu Saturn în Berbec întâmpină dificultăți în a se afirma pe ei înșiși și pot avea o natură pesimistă și timidă. De multe ori, aceștia tind să țină mânia în ei. Pot fi extrem de precauți și plini de teamă de aventură. Alte planete în Berbec (în special dacă acestea nu sunt în conjuncție cu Saturn), un Marte puternic plasat și planeta Jupiter pot dilua aceste tendințe. Acest plasament poate conferi o lipsă de încredere de sine și o stimă de sine scăzută. Spre deosebire de cazul în care alți factori contrazic acest lucru, Saturn în Berbec poate secătui vitalitatea și energia celor cu acest plasament. Adesea, prima jumătate a vieții este mult mai dificilă decât a doua jumătate.

Taur
Cel mai adesea există probleme în viață care se învârt în jurul posesiunilor materiale și a banilor, mai mult decât în cazul persoanelor obișnuite. Sărăcia îi poate afecta profund pe acești oameni, lăsând cicatrice de durată, până acolo încât chiar dacă ajung să aibă un venit confortabil mai târziu în viață, aceștia pot continua să fie lacomi, ieftini și strângăreți în ceea ce ține de bani. Aceia care au crescut în sărăcie, întotdeauna se pot simți inferiori în fața celor care dețin mai multe resurse financiare. Poate exista o obsesie cu banii și cu averea. Cei mai mulți oameni cu acest plasament trebuie să lucreze din greu pentru a dobândi o siguranță financiară în viață. În cazuri rare, în special dacă Neptun este proeminent, poate exista o renunțare totală a lucrurilor materiale. De cealaltă extremă stau copiii extrem de bogați care au acest plasament și sunt aceia care cel mai probabil au fost cumpărați de părinții lor, în sensul că au fost răsfățați cu bani și posesiuni materiale, însă le-a fost arătată foarte puțină atenție și dragoste. Pot exista tendințe egoiste pronunțate și refuzul de a împărții ceva cu ceilalți.

Gemeni
Oamenii cu acest plasament adesea se simt inferiori altora din punct de vedere intelectual și, de multe ori, le e teamă că ceilalți vor gândi despre ei că sunt proști. În unele cazuri, se pot afla pe banda mai înceată în ceea ce privește inteligența și/sau poate fi prezentă o lipsă de educație. Probleme în comunicare sunt de asemenea obișnuite cu Saturn în Gemeni. Pot exista dizabilități de învățare, dislexie, probleme în vorbire și scris și, în cazuri mai rare, pot fi prezente probleme care țin de simțuri, bâlbâială, probleme de auz și/sau cu vederea sau mâinile. Pot exista și probleme cu frații și surorile.

Rac
Adesea, viața căminului este foarte tulburată. Mulți oameni cu acest plasament se muta în mod frecvent de-a lungul vieții. Pot exista responsabilități exagerate și cerințe legate de familie. Acestea pot fi orice, de la poveri financiare la îngrijirea membrilor familiei care nu se pot îngriji singuri. Problemele majore în viață se învârt în jurul casei și familiei. Siguranța și stabilitatea pot fi foarte dificil de obținut, soarta creându-le întotdeauna situații în care schimbările care se întâmplă previn orice permanență din a întemeia un cămin fericit, sigur și liniștit.

Leu
Acești oameni pot fi mult prea serioși. Sunt obsedați de muncă și nu se distrează prea mult în viață. ”Doar muncă, fără distracții”. Pot avea așteptări irațional de ridicate din partea lor și a celorlalți. Destul de des există probleme ce implică copiii. În unele cazuri, cei cu acest plasament nu au niciun copil. Ca părinte, nativul poate fi prea autoritar, strict și chiar abuziv ca părinte. Pot exista alte probleme ce implică copii, cum ar fi să nu aibă custodia unuia, sau responsabilități enorme legate de copii. Le lipsește simțul umorului, cu excepția cazului în care există alți factori din astrogramă care echilibrează acest aspect. Nativii sunt mult prea responsabili și în unele cazuri se pot simți ca și cum sunt de neiubit.

Fecioară
Mulți oameni cu Saturn în Fecioară au probleme de sănătate pe durata întregii vieți. Sănătatea fragilă este obișnuită în copilărie și poate avea ca rezultat o stimă de sine scăzută. Problemele de sănătate sunt cronice, pot fi severe și în unele cazuri chiar și mutilante. Pot fi prea critici cu propria persoană cât și cu alții. Există alte probleme ce implică munca, cum ar fi perioade de șomaj, munca sub nivelul abilităților sau alte probleme.

Balanță
Acest plasament cauzează cele mai multe persoane singure/nemăritate. Aproape niciodată nu au noroc legat de o viață amoroasă. Saturn adesea aduce partenerii greșiți; cei abuzivi și pur și simplu putreziți în viețile acestora. În unele cazuri, dacă există dragoste adevărată și profundă, anumite situații pot interveni să distrugă această relație prin moarte, separare forțată sau alte interferențe drastice. Unii oameni cu acest plasament pot avea o problemă fizica/handicap care îi împiedică din a forma orice relație de dragoste. Responsabilitățile familiale îi pot împiedica pe nativii aceștia din a se căsători, și/sau părinții mult prea autoritari pot interveni, prevenind orice fel de dragoste în viață. Prima relație de dragoste este adesea cea mai negativă. Poate exista dragoste neîmpărtășită și suferință în dragoste.

Scorpion
Adesea există probleme majore într-un fel sau altul care implică datoriile, taxele și finanțele. Drept rezultat, aceștia pot rezista schimbărilor, încercând să controleze totul și pe oricine în viața lor pentru a crea un fals simț al siguranței. În unele cazuri este posibil să existe moraluri extrem de ridicate, inhibiții sexuale și rigiditate sexuală. Pot exista probleme cu exagerarea și/sau un comportament obsesiv.

Săgetător
Probleme în viață se pot învârti în jurul dogmei și credințelor religioase. În unele cazuri, nativii sunt săturați până peste cap cu dogma, până la punctul în care resping orice lucru spiritual și vor crede doar cu dovadă materială. Părinții, familia și alții pot fi nesusținători și chiar ostili cu cei ce au acest plasament legat de credințele spirituale. Acest aspect este adesea observat în astrogramele profesorilor de facultate și a celor care lucrează într-un asemenea mediu sau alte locuri de educație. Cei cu acest plasament călătoresc des, însă pot exista probleme pe pământuri străine. Le este mai bine dacă își dezvoltă propriile principii și credințe spirituale, decât să încerce să înțeleagă dogmele altora. Libertatea personală este foarte importantă și nu le place să se simtă controlați sau legați de ceva.

Capricorn
Adesea, succesul pe plan profesional apare după multă muncă grea și efort personal. Acești oameni pot fi obsedați cu munca, unii simțindu-se mai comod la servici decât acasă. Excelează în a plănui și organiza. Preferând să rămână în fundal, sunt rezervați și grijulii, urmând căile care au fost deja încercate și care s-au dovedit bune. Acest plasament oferă destulă rezistență. Siguranța este importantă și au o fire practică. Sunt de cuvânt, de încredere și foarte responsabili. Le pasă despre propria reputație și prima impresie pe care o lasă celorlalți. Acest plasament oferă talent pentru afaceri.

Vărsător
Acești oameni, în special odată cu vârsta, pot deveni singuratici din propria alegere. Firea emoțională a acestui plasament poate să fie rece, detașată și controlată, cu excepția cazului în care există o evidențiere a semnului Scorpion în astrograma acestora. În unele cazuri pot exista responsabilități majore ce implică grupuri și organizații. Este posibil ca prietenii să îi fi lăsat baltă devreme în viață și târziu în viață pot simți că funcționează mai bine atunci când lucrează singuri. Problemele în viață se pot învârti în jurul libertăților personale și libertatea în general. Oamenii cu acest plasament își pot lăsa baltă prietenii sau pur și simplu să nu fie acolo pentru aceștia.

Pești
Acești oameni pot avea o tendință auto-distructivă. Adesea pun nevoile celorlalți înaintea propriilor nevoi. De asemenea fac munca altora, în special când aceia nu își fac munca cum trebuie; acceptând orice fel de abuz. Pot exista probleme cu picioarele. Acest plasament oferă o tendință către perfecționism și autocritică.

 

Saturn în case

Prima casă
Acest plasament oferă o fire serioasă, împreună cu un caracter rușinos, cu excepția cazului în care alți factori din astrograma echilibrează acest aspect. Pot exista probleme fizice într-un fel sau altul. Acești oameni sunt foarte muncitori și iau responsabilitatea în mod serios. Adesea, în copilărie au existat greutăți și mulți dintre aceia care au acest plasament au fost forțați să crească prea repede. Mai mult ca sigur, chestiunile casei care conține semnul Capricorn vor reprezenta o concentrare majoră în viață. Saturn în prima casă oferă un simț puternic al rezistenței și al disciplinei de sine.

A doua casă
Probleme în viață se învârt în jurul banilor, posesiunilor materiale și a finanțelor. Adesea, orice siguranță materială în viață vine prin foarte multă muncă, însă acest plasament apare de asemenea și în astrogramele milionarilor. Acești oameni considera banii un subiect foarte serios. Sunt ofensați de orice daruri ieftine și plasează valoarea darului deasupra oricărui alt lucru. La fel ca și cu Saturn în Taur, sărăcia îi afectează în mod profund, lăsând cicatrici pe termen lung. Banii sunt legați simțului stimei de sine.

A treia casă
Acest plasament poate oferi o problemă foarte serioasă legat de o soră/frate. În unele cazuri, o sora/ un frate este preferat de părinți și de ceilalți membrii ai familiei, făcând ca aceia care au acest aspect să se simtă neiubiți. În cazuri extreme, sora/fratele poate fi abuziv și pot profita de cei cu Saturn în a 3-a casă. Aceasta reprezintă o problemă foarte serioasă și poate dura până la moarte, cu excepția cazului în care persoana cu acest Saturn este destul de puternică încât să se rupă de situație. Nativul acestui aspect poate simți că ajută sora/fratele, însă sora/fratele de obicei refuză să întoarcă favoarea ci, mai degrabă profită și se folosește în mod brutal de acesta. De asemenea pot exista probleme cu învățatul și procesul gândirii. În unele cazuri pot exista dizabilități de învățare, lipsa inteligenței sau alte probleme cum ar fi defecte de vorbire, auz și precizia manuală. Oamenii cu acest aspect se pot simți inferiori și pot avea o frică de a fi considerați stupizi.

A patra casă
Acest plasament oferă una dintre cele mai nefericite copilării. Mama poate fi distantă, indisponibilă din punct de vedere emoțional și chiar abuzivă și rece. În unele cazuri mama este complet absentă din viața copilului. Adesea, cei cu Saturn în casa a 4-a se simt neiubiți; nevoile emoționale nu le-au fost îndeplinite în copilărie. În unele cazuri pot exista responsabilități majore legat de familie, care i-au împiedicat pe cei cu acest plasament să aibă propria lor viață. Problemele din viața lor se învârt în jurul problemelor neplăcute din trecut cum ar fi trauma emoțională, abuzul, depravarea emoțională și probleme severe din familie. Saturn în a 4-a casă este adesea văzut în astrogramele orfanilor.

A cincea casă
Mulți cu Saturn în a 5-a casă nu au copii. Acest plasament oferă un procent foarte mare de persoane care nu sunt fertile și incapabile să aibă copii. Dacă aceștia sunt copii, pot exista probleme cum ar fi un handicap sau alte lucruri care necesită responsabilități majore. Cel mai des, există foarte mare ghinion într-un fel sau altul, legat de copii.

A șasea casă
Acești oameni pot fi obsedați de muncă. Serviciul poate fi un element important în viețile acestora, și în multe cazuri lucrează în locuri care sunt sub abilitățile acestora. Pot exista probleme cronice de sănătate și perioade de neangajare. Linia muncii poate fi opresivă, cu cerințe mari și foarte consumantă, lăsându-i acestuia puțin timp pentru orice altceva. Am observat Saturn în a 6-a casă în astrograma celora care erau forțați să lucreze ore întregi pentru o afacere în familie. Dacă munca nu este concentrarea majoră, atunci adesea există probleme serioase de sănătate.

A șaptea casă
Saturn în a 7-a casă adesea aduce o diferență de vârstă cu partenerul de viață. În unele cazuri, partenerul poate avea o atitudine parentală mai mult decât o atitudine de soț/soție, iar aspectele de dragoste ale relației pot avea lipsuri și pot fi reci. Acest plasament aduce întârzieri și uneori la fel ca și Saturn în Balanță, chiar și negarea unei căsătorii/parteneriat, care aduce nefericire în acest aspect al vieții. Partenerul de viață poate fi abuziv, ieftin, rece și nesusținător pe plan emoțional. În plus, fiind casa care îi reprezintă pe cei din jur în viață (platonic); cei cu acest plasament sunt tratați prost și cu foarte mult abuz. În unele cazuri, partenerul de viață poate avea un Capricorn puternic și/sau o evidențiere a planetei Saturn în astrograma sa.

A opta casă
Multe persoane cu acest plasament sunt sărace întreaga viața și sărăcia poate să fie extremă. În unele cazuri, există datorii care durează o viață, lucru care îi împiedică pe aceștia din a avea proprietăți sau să obțină o siguranță financiară. Cei cu acest plasament ar trebui să evite datoriile cât de mult posibil. Acestor oameni nu le place să fie datori altora, referitor la a face ceva anume. Mai degrabă ar face imposibilul decât să ceară ajutor. Celor cu acest plasament le displace să depindă de cineva; trebuie să se simtă independenți. Saturn în casa a opta poate oferi o viață lungă și o moarte din cauze naturale. În unele cazuri pot exista probleme sexuale, sau alte probleme legate de sex. Pot exista perioade lungi fără sex, urmate de perioade de indulgență sexuală extremă. Adesea tânjesc o uniune suflet la suflet cu persoana iubită, însă soarta împiedică acest lucru.

A noua casă
Este posibil să existe o lipsă de educație sau educația poate fi incompletă. Poate exista ghinion în călătorii, probleme ce vin de la oameni care sunt de o cultură diferită și/sau mediu rasial străin, dar și probleme legate de credințele spirituale și educație. Cei cu această poziție pot fi dogmatici și înguști la minte. Adesea sunt precauți și nu își asumă riscuri, cu excepția cazului în care există alți factori în astrogramă ce dezechilibrează acest aspect. Prin muncă grea, poate exista avansare prin intermediul universităților și altor locuri de studiu avansat.

A zecea casă
Este posibil ca tatăl să fie extrem de strict și chiar abuziv. Munca grea și perseverența pot conduce spre poziții de statut înalt și conducere. În unele cazuri este posibil ca reputația să sufere. Acest plasament oferă un talent pentru management, autoritate și simțul unui business de succes. Acești oameni sunt lideri înnăscuți. Acest plasament oferă voință puternică și o fire responsabilă.

A unsprezecea casă
Cei cu acest plasament pot fi dezamăgiți de prieteni și/sau au doar câțiva prieteni apropriați. În multe cazuri, pot exista responsabilități legate de grupuri și organizații. Scopurile personale pot fi limitate într-un fel sau altul. Prieteniile sunt adesea stabilite cu cei care sunt mult mai maturi și în cazuri similare, în poziții de autoritate și putere. Prietenii și/sau grupările pot impune cerințe dificile asupra acestora.

A doisprezecea casă
Aceștia sunt înclinați către depresie. Mulți cred că secretele lor sunt mult mai grave decât ale altora. Pot exista sentimente de izolare emoțională și singurătate. Spitalele, instituțiile și alte locuri de reținere pot reprezenta o concentrare majoră în viață, adesea prin intermediul locului de muncă. Pot exista frici inexplicabile și o imaginație mult prea activă. Adesea, chestiunile dominate de casa ce conține semnul Capricorn pot fi nefericite într-un fel.

 

Aspecte cu Saturn

Saturn/Uranus
Cu cât mai strâns este aspectul, cu atât mai mult aceștia vor fi forțați să urmeze ce le este impus. În multe cazuri, în timpul creșterii părinții erau foarte stricți și nu permiteau pic de individualitate, sau libertatea exprimării. Acești oameni află că sunt acceptați de alți prin a urma standardele de comportament acceptate. De obicei au control de sine.

Saturn/Neptun
Adesea, cei cu acest aspect se auto compătimesc, în special în copilărie. În unele cazuri aceștia sunt indiferenți cu banii și în cazuri extreme pot renunța la materialism în mod complet; în ambele cazuri, ajungând săraci. Cu alte cuvinte, banii și bunăstarea materială nu sunt luate în serios așa cum ar trebui. Imaginația este foarte dezvoltată și poate fi nesănătoasă. Adesea, se tem de ceea ce se poate întâmpla mai rău și așteptările legate de viitor și problemele nerezolvate. În unele cazuri ca și aspectele Neptun/Soare, dacă alți factori din astrogramă susțin acest aspect, este posibil ca tatăl să victimizeze copilul cu aspectul Saturn/Neptun într-un fel sau altul, chiar și neintenționat.

Saturn/Pluto
Aici observăm aspectul unei persoane cinice. Acești oameni pot avea o viață dificilă și pot învăța de-a lungul vieții că pot avea încredere în foarte puține persoane. Adesea au fost învățați cu greul de mici copii și au învățat să supraviețuiască. Acest aspect oferă o dorință puternică, împreună cu o fire rece și chiar neîndurătoare. Pot exista confruntări serioase cu cei aflați în poziții de autoritate și putere. Aceștia se pot simți persecutați și este posibil să reacționeze violent.