DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Metode de prezicere

Prezicerea în astrologie.

Înțelegerea bazelor astrologiei este de o importanță deosebită în prezicere.

Există o varietate de metode de prezicere.

  1. Progresiile: o zi reprezintă un an din viață, folosind efemeridele.
  2. Tranzițiile: poziția în care se află planetele la un anumit moment și felul în care acestea afectează planetele din astrograma natală.
  3. Rezoluția Soarelui: când Soarele ☉ se întoarce înapoi în gradele și minutele din momentul nașterii, o nouă diagramă este creată pentru viitorul an.
  4. Rezoluția Lunii: când Luna ☾ se întoarce înapoi în gradele și minutele din momentul nașterii, o nouă diagramă este creată pentru o lună întreagă.
  5. Progresiile arcului solar: planetele sunt pe atât de progresate pe cât de departe a progresat Soarele; o zi pentru un an, folosind efemeridele.
  6. Ziua regresată pentru planetele anului: în loc să prezică în viitor, acestea merg înapoi de la data nașterii.

Pentru a avea o idee clară și precisă a evenimentelor care se vor întâmpla în viață, astrologul ar trebui sa folosească toate metodele de interpretare de mai sus. IA TOTUL în considerare. Cu cât observi mai multe aspecte ce susțin anumite evenimente, cu atât prezicerile vor fi mai sigure și mai precise. Când un eveniment important este pe punctul de a se manifesta în viață, adesea poate fi observat prin toate metodele mai sus menționate.

 

O ZI PENTRU UN AN; PROGRESIILE:
Progresiile o zi pentru fiecare an sunt folosite pentru Soare ☉, Lună ☾, Mercur ☿, Venus ♀, Marte ♂ și cele 4 unghiuri (ascendentul, MC, IC și descendentul). Planetele îndepărtate se mișcă mult prea încet pentru această metodă. Data miezului nopții cât și datele de după-amiază determină cele 6 luni ale anului în discuție; acesta este de ajutor în special în interpretarea cursului Lunii, care se mișcă mult mai repede decât celelalte planete.

O zi pentru un an. De exemplu, dacă ai 25 de ani, numără înainte, de la data ta de naștere, începând cu o zi după ziua ta de naștere, până la 25 de zile, folosind efemeridele. Dacă există alte planete la acea dată care fac aspect cu planetele natale la un distanță de 1-2 grade, un eveniment va avea loc. De exemplu, dacă Soarele natal (adică poziția lui la naștere) se află în 20 de grade în Fecioară ♍ și tu tocmai ai împlinit 25 de ani, faci numărătoarea pană ajungi la 25 de zile după ziua de naștere și să zicem că observi acum un Venus la 19 grade (aproape 20 de grade) în Fecioară, fii asigurat că în acel an vei fi implicat într-o relație semnificativă de dragoste sau chiar și căsătorie. Prin intermediul astrogramelor online, nu mai trebuie folosite calculele demodate. Cele de mai sus sunt doar pentru informația ta, ca să știi cum se calculează.

Tranzițiile:
Tranzițiile sunt locurile în care se află planetele și aspectele (dacă există) pe care le fac cu planetele din astrograma ta natală. Din nou, dacă apar aspecte semnificative, se vor întâmpla evenimente legate de natura planetelor implicate. Tranzițiile acoperă și planetele care se mișcă mai încet: Marte ♂ (în retrograd), Jupiter ♃, Saturn ♄, Uranus ♅, Neptun ♆ și Pluto ♇. În unele cazuri, Soarele ☉, Mercur ☿ și alte planete care se mișcă mai rapid acționează ca un trăgaci, însă nu ca o influență majoră. Eclipsele și lunațiile sunt de asemenea importante aici.

În cazul tranzițiilor, intervalul în grade al orbitei este mai mare decât în cazul progresiilor, care au un interval de 1-2 grade. Intervalul în grade al orbitei reprezintă fereastra în care planetele au influență. În astrologia natală, intervalul în grade pentru orbitele planetelor care fac tranzit, se află între 8 și 10 grade pentru aspectele majore: conjuncțiile, cuadraturile, trigoanele și opozițiile. Cu aspectele mai puțin puternice, cum ar fi sextilurile, intervalul în grade pentru orbite se află la 5-6 grade. Pentru semi-sextiluri, cvintaluri și semi-careuri, acestea au doar 1-2 grade de influență intervalul orbitelor lor. De exemplu, dacă cineva are Jupiter la 2 grade în Fecioară și Pluto la 7 grade în Fecioară. Aceasta este o conjuncție deoarece planetele se află la un interval de 5 grade. Există doar 5 grade care separă Jupiter ♃ de Pluto în această situație. Acum, dacă Pluto se afla la 18 grade în Fecioară ♍, nu exista nici-o conjuncție, deoarece între cele două planete există 16 grade diferență, făcând ca intervalul în grade între orbitele lor să fie prea larg.

Amintește faptul că pentru planete progresate, aceste intervale sunt înguste: de doar 1-2 grade.

De exemplu, să zicem că Pluto face cuadratură cu Luna ☾, indicând o schimbare domestică semnificativă. Luna se află la 11 grade în Pești ♓. Pluto este acum la 16 grade în Săgetător ♐. Pluto tot mai are o influență însă am observat faptul că cu cât este mai strâns aspectul, în MAJORITATEA cazurilor, acel eveniment va avea loc, însă au existat cazuri în care evenimentul a avut loc chiar dacă planetele erau separate de 9-10 grade. Prin urmare, Pluto ♇va avea influență asupra Lunii din exemplul de mai sus, până când trece de 21 de grade în Săgetător, ieșind astfel din intervalul în care poate interacționa cu Luna.

De asemenea am mai observat că în majoritatea cazurilor, o planetă în tranzit ce se apropie de o planetă natală între 2-4 grade, chiar și înainte să facă o conjuncție exactă cu o planetă natală la 2-4 grade, poate porni un eveniment. Fii conștient de orice planetă care face tranzit și se mișcă încet și care se apropie la 5 grade de orice planetă natală. Dacă nu se întâmplă nimic, tot ai grijă, deoarece evenimentele se pot întâmpla la orice moment, atâta timp cât planeta respectivă se află în acel interval cu planeta natală. De asemenea asta include și planetele în retrograd. Când planeta în retrograd trece prin planeta natală, apoi staționează și face mișcarea în retrograd, când se află într-un orb apropiat de planeta natală, poate începe un eveniment. Cu cât se apropie mai mult de planeta natală în grade, cu atât este mai probabil ca ceva să se întâmple.

Rezoluția Soarelui:
Acesta începe de ziua ta și reprezintă întregul an astrologic până la următoarea zi de naștere. Timpul exact în care Soarele ☉ se întoarce în același grad, minut și secundă ca cel natal, creează o noua diagramă astrologică pentru anul următor. Mai multă informație poate fi oferită creând o astrogramă când Soarele în tranzit face cuadratură (90 grade) sau opoziție (180 de grade) cu Soarele natal. Această metodă va împărți anul în câte 3 luni.

De exemplu, să zicem că Soarele tău natal este la 10’44’’16 în Gemeni ♊. Când Soarele care face tranzit într-un anumit an ajunge la 10’44’16 grade în Fecioară ♍ (la 90 de grade depărtare), o altă diagramă este creată și o numim ”rezoluția trimestrială”. Această rezoluție solară are mai puțină influență decât rezoluția solară completă și acționează ca un cronometru pentru evenimentele prezise în astrograma rezoluției solare. În această situație, când Soarele ajunge la 10’44’’16 grade în Săgetător ♐ (la 180 de grade depărtare de Soarele din poziția natală, care în exemplul de față este în Gemeni), lucru care marchează 6 luni de la ziua nașterii. Am observat că în multe cazuri (nu toate), evenimentele care sunt prezise în rezoluția solară, adesea se manifestă după ce Soarele din tranzit opune Soarele natal la 180 de grade. Astrogramele solare pe 6 luni au mai multă influență decât cele trimestriale, însă asta nu este o regulă. Când Soarele se află la 10’44’’16 grade în Pești ♓, ai ultimele trei luni din an. Într-o rezoluție solară, gradele sunt FOARTE importante, însă majoritatea astrologilor faimoși care scriu cărți despre astrologie, nu cunosc nici asta și nici multe alte lucruri legate de grade și de interpretare. Rezoluția Soarelui trebuie să se interpreteze împreună cu progresiile, tranzițiile și datele predictive.

De exemplu, să zicem că într-o astrogramă a rezoluției soarelui, MC-ul tău se află la 0 grade în Taur ♉, iar dominantul astrogramei este Soarele (pentru că Leul ♌ este ascendent în RS), care face conjuncție cu Luna ☾ în a doua casă (a avuției). (Luna Nouă în RS este foarte semnificativă și indică începuturi noi), împreună cu dominantul MC-ului în Rezoluția Soarelui, Venus ♀ în prima casă, accentuând casa a 10-a a carierei pentru evenimentele care vor urma. Planetele din prima casă în rezoluțiile solare pun accentul pe evenimentele asupra cărora domină prima casă în astrograma din RS și de asemenea cea natală. În exemplul de mai sus există șanse ca persoana respectivă să înceapă o noua carieră.

Rezoluția Lunii:
Acestea sunt foarte similare cu cele solare, cu excepția că sunt pe o perioadă de doar de o lună. Acestea arată întâmplări pe parcursul unei luni. Rezoluția solară are cea mai mare influență în prezicerea evenimentelor din decursul anului. Rezoluția lunară reflectă evenimentele prezise prin intermediul celui solar și adesea acționează ca un cronometru.

Progresiile arcului solar:
Acestea sunt benefice pentru a face progresiile planetelor îndepărtate, deoarece se mișcă mult prea încet pentru metoda unei singure zi pe an. Am observat că acestea sunt mai slabe în influență decât progresiile standard. Soarele ☉ se mișcă cu o viteză de câteva grade pe zi. La fel ca în progresii, numără o zi pentru fiecare an care a trecut de la momentul nașterii. Uită-te la poziția Soarelui la data respectivă. S-a mișcat un anumit număr de grade. Adaugă acest număr gradelor tuturor planetelor natale. Regula de 1-2 grade de orb se aplică și aici și dacă există un aspect, un eveniment va avea loc.

Planetele regresate:
Acestea sunt oarecum slabe. Regresiile sunt folosite să descopere evenimente care s-au întâmplat în viețile anterioare. Poți număra anii invers.