Despre Mercur 

Mercur în semne

Mercur în Berbec
Acești oameni au vocea puternică şi pot avea gura mare. Sunt sinceri şi au tendința de a zice lucruri nepotrivite la momentul nepotrivit. Chiar dacă nu sunt mâniați, adesea tonul vocii sună ca şi cum ar fi. Le place să discute şi sunt competitivi din punct de vedere intelectual. Pot avea o natură iritată, împreună cu un temperament izbucnitor. Fără răbdare din fire, tind să fie impulsivi şi nu gândesc înainte să acționeze sau să ia decizii. Preferă să ia decizii şi să treacă mai departe. Au o minte foarte activă şi pot avea probleme să se concentreze şi să se calmeze. Adesea mintea celor cu Mercur în Berbec fuge şi sare de la un gând la altul, pot chiar să se gândească la mai multe lucruri în același timp, cu excepția cazului în care au un aspect puternic lui Pluto, care poate contracara acest lucru. Au abilitate creativă în sensul de a fi originali. Vorbesc într-un mod pozitiv şi adesea vor spune ceea ce cred, indiferent de consecințe. Acest aspect oferă agilitate, viteză manuală, dexteritate şi atletism. Nu le plac lecțiile lungi drept metode de învățat. Le place să fie strict la obiect şi să ia cea mai ușoară cale ca să ajungă undeva.

Mercur în Taur
Acestor oameni le place să-şi ia timp pentru a lua decizii importante. Le place să aprofundeze şi să știe toate circumstanțele, pentru că le place să adere la propriile planuri şi să își urmeze deciziile. Sunt practici şi înceți în ași forma o opinie. Acest aspect oferă putere de concentrare. Taur este un semn fix care oferă focalizare a minții. Odată ce acești oameni își formează o opinie, arareori şi-o schimbă. Spre deosebire de Mercur în Berbec, tind să vorbească atunci când este nevoie. Nu își irosesc cuvintele. Sunt genul de persoane care acționează în loc să vorbească despre asta şi pot avea un dar pentru afaceri şi finanțe. De asemenea sunt determinați şi concentrați din punct de vedere intelectual şi mental.

Mercur în Gemeni
Mercur este acasă în Gemeni. Cu acest aspect, mintea este rapidă, receptivă şi curioasă în legătură cu aproape orice. Acești oameni sunt dotați cu toate formele comunicării. Adoră să vorbească, să scrie, să folosească calculatorul, să citească şi să își folosească mintea. Tind să știe câte ceva despre orice. Au o tendință de a fi indeciși şi se pot schimba în mod repetat, deoarece Gemeni reprezintă o natură duală. În unele cazuri, pot avea probleme în a termina ceea ce încep deoarece tind să se plictisească repede şi pot sări de la un proiect la altul, lăsând o listă întreagă de treburi neterminate. Mințile acestora sunt rapide şi agile. De asemenea există o tendință de a fi ușor distras şi o inabilitate de a se concentra şi stabiliza. Conversatori excelenți, au întotdeauna ceva de zis. Le place să joace jocuri care cer folosirea intelectului. Şi acest plasament oferă dexteritate mentală şi manuală.

Mercur în Rac
De obicei, acești oameni au o memorie excelentă şi le place să vorbească despre familie şi despre cei iubiți. Oamenii cu opinii diferite pot fi periculoși pentru aceștia deoarece iau ideile şi opiniile în mod personal. Diferențele de opinie sunt adesea luate drept criticism personal şi/sau atacuri. Tind să ia totul în mod personal. Emoțiile sunt puternic identificate cu propria gândire. Acest plasament acordă intuiție puternică şi o abilitate de a simți ceea ce alții gândesc sau cu ce se confruntă emoțional. Adesea, sunt conservativi cu propriile opinii şi concepții, ceea ce îi face să se simtă mai sigur. Pot fi subiectivi şi influențați în felul de a gândii.

Mercur în Leu
Acești oameni se mândresc cu ceea ce știu. În general sunt cei care dau sfaturi celorlalți, chiar dacă nu li se cere. Văd propriile opinii ca singurele care contează şi niciodată nu contează ce ar putea gândii ceilalți. Au o voință puternică şi sunt concentrați. Acest plasament oferă multă mândrie intelectuală şi încredere de sine, şi face persoană respectivă să fie încântată de a fi într-o poziție de autoritate în aria subiectului/subiectelor cunoscute. Deoarece Leului îi place să fie în centrul atenției, Mercur în Leu poate oferi un talent pentru vorbitul în fata mulțimi şi ținerea prelegerilor. Poate fi dificil pentru aceste persoane să vadă, cu atât mai puțin să recunoască alte puncte de vedere ale oamenilor. Propriul punct de vedere şi propriile concepții sunt singurele care contează pentru aceștia. Le place să se laude în legătură cu recentele realizări şi au un dar pentru conducere.

Mercur în Fecioară
Oamenii cu Mercur în Fecioară sunt organizați şi sistematici. Sunt critici, analitici şi adesea văd detaliile mai mici pe care ceilalți oameni le omit. Țin lucruri pentru propria persoană din cauza timidității, însă se plâng mai târziu, chiar dacă ar fi trebuit să zică ceva mai devreme. Pot exista probleme atunci când trebuie să vorbească pentru propria persoană şi să zică ce gândesc, preferând să-şi tina gândurile pentru ei înșiși. Au abilitate matematică şi sunt scriitori talentați. De asemenea, Mercur în Fecioară este domiciliul acestei planete. Spre deosebire de Mercur în Gemeni, acești oameni au mai multă concentrare şi rezistență mentală, tinzând să-şi completeze proiectele în loc să lase lucrurile neterminate. Sunt buni muncitori şi își folosesc mintea pentru a-şi face treaba şi îmbunătății lucruri în legătură cu munca. Sunt perfecționiști din fire. Mercur în Fecioară de asemenea oferă dexteritate manuală împreună cu o minte activă şi agilă. Tind să-şi critice prea mult propria persoană şi pe alții.

Mercur în Balanță
În general acești oameni vorbesc cu tact. Drept regulă, sunt foarte manierați şi nu le plac certurile. Pot fi influențați de opiniile celorlalți. Sunt metodici şi preferă să se uite la toate fetele şi aspectele unei situații înainte să ia o decizie. Din cauza asta, uneori tind să fie indeciși. Sunt obiectivi şi neschimbători în propriile păreri deoarece prețuiesc dreptatea şi corectitudinea. Un limbaj grosolan, crud, răsunător şi obscen îi dezgustă. Sunt rafinați şi prețuiesc bunele maniere, nu numai cu ei înșiși dar şi cu alții. Nu sunt cei care ridică vocea, deoarece tind să fie calmi şi adunați atunci când se exprimă. Pot tinde să viseze despre romanță şi relații; se gândesc des la asta.

Mercur în Scorpion
Mercurul în Scorpion oferă darul concentrării şi al abilității naturale în lucratul magiei – concentrarea dorințelor şi a voinței. Acești oameni au darul de a fi capabili să vizualizeze. Le este ușor să mediteze. Au minți ascuțite şi penetrante şi sunt secretoși şi cinici din fire. Sunt intuitivi din fire şi excelenți la cercetat şi muncă de detectiv. Nu sunt satisfăcuți cu cunoștințele superficiale, însă le place să încerce lucrurile în adânc, descoperind şi cunoscând secretele celorlalți. Odată ce se hotărăsc în legătură cu ceva, nimeni nu le poate schimba opinia. Sunt atașați emoțional de propriile concepții şi idei. Sunt non-conformiștii intelectuali. Concepțiile lor sunt adesea neortodoxe şi unice şi nici-un argument rațional bazat pe logică nu le va schimba. Ori spun ceea ce simt ori rămân tăcuți. În conversații, le place să fie la obiect şi din cauza asta adesea le lipsește tactul. Uneori mintea lor poate fi fixată pe gânduri legate de sex.

Mercur în Săgetător
De obicei acești oameni sunt foarte curioși şi interesați în orice. Sunt studenți pe viață, le place şi apreciază învățatul, de multe ori în mod neoficial. Din fire sunt optimiști, cu excepția cazului în care există aspecte puternice cu Saturn sau o accentuare a Capricornului în diagramă. Deoarece Săgetătorul este un semn al oamenilor, pământurilor şi călătoritului în străinătate, acești oameni pot avea un dar de a învaţă alte limbi. Adoră să vorbească şi să comunice, în special când sunt capabili să împărtășească ceea ce știu. Pentru aceștia este foarte important să fie chibzuiți. În timp ce apreciază tradiția, nu le place să fie îndoctrinați cu o dogmă. În limbaj sunt foarte deschiși, sinceri, la obiect şi direcți. Acest plasament este bun pentru predat, vorbit, scris şi toate formele de comunicare şi alte slujbe în instituții de învățământ avansat, cum ar fi universitățile.

Mercur în Capricorn
La fel ca Mercur în Scorpion, cei cu Mercur în Capricorn au abilitatea să se concentreze mental pentru perioade de timp extinse. Sunt răbdători şi perseverenți. Pot avea o tendință spre pesimism şi nu sunt idealiști, ci realiști. Privesc spre lucrurile practice, cele încercate şi reale. Își observă mediul în care se află şi le scapă puține din vedere. Mercurul în Capricorn nu este credul. Acest plasament poate fi de mare ajutor pentru cei care au un Neptun sau Pești proeminent în diagramă, deoarece Mercurul în Capricorn tine persoana cu picioarele pe pământ şi este mai puțin probabil ca aceasta să fie supusă escrocheriilor sau neiluzionată în vreun fel. Sunt cei care gândesc înainte să vorbească şi din fire nu sunt prea vorbăreți. Pot fi timizi şi preferă să vorbească doar cu cei care le sunt apropriați. Le place să aplice orice cunoștință pe care o au într-un fel practic. Cunoașterea de binele cunoașterii nu are nici-o valoare pentru aceștia. Cunoașterea este importantă doar dacă poate fi aplicată într-un mod practic. Le poate lipsi încrederea în propria cunoștință şi intelect, crezând că nu știu la fel de mult ca alții.

Mercur în Vărsător
În felul lor de a gândi, acești oameni privesc spre nou, spre viitor şi spre original. Din fire sunt rebeli şi privesc spre schimbarea condițiilor existente şi de a face noi reforme. Sunt plictisiți de tradiție, în special dacă este în conflict cu faptele dovedite şi din fire sunt inventivi şi inovativi. Mințile lor sunt active şi pot sări de la un gând la altul. Adesea, acești oameni au un talent pentru lucrul şi înțelesul electronicelor, computerelor şi de asemenea în domeniul științei şi a matematicii. Adesea sunt interesați în îmbunătățirea omenirii şi de asemenea în ocult/spiritual şi astrologie. Sunt înzestrați, unici şi au multă originalitate şi abilitate creativă.

Mercur în Pești
Acești oameni au o imaginație puternică, cu o tendință puternică de a fi visători. Deoarece au gânduri intense, au un dar pentru vizualizare. De asemenea, sunt foarte intuitivi din fire. Adesea își bazează gândurile, ideile şi opiniile pe propriile sentimente şi intuiție. Deoarece Pești este un semn dual la fel ca Gemeni, acești oameni pot avea foarte multe probleme în luatul unei decizii, chiar mai rău decât cei cu Mercurul în Gemeni. Pești este un semn slab. Acești oameni sunt adesea ușor influențați de cei cu concepții şi convingeri mai puternice şi pot alterna între puncte de vedere diferite şi pot găsi dificil să adopte o poziție fermă în ceea ce cred cu adevărat. La fel ca şi Mercur în Capricorn, Mercurul în Pești poate fi timid în comunicatul cu alții şi/sau vorbitul în fata unui număr mare de oameni. Sunt foarte creativi, având imaginații minunate şi un talent pentru arte, cum sunt muzica, dansul, poezia, pictatul şi teatrul. Trebuie să aibă grijă ca nu cumva imaginația lor puternică să le iasă de sub control și trebuie să aibă grijă să nu cadă în viciile alcoolice (sau a drogurilor), deoarece Pești este un semn slab; în cazuri rare, se poate pierde contactul cu realitatea.

 

Mercur în case

Prima casă
În prima casă, Mercur acordă o puternică accentuare a comunicațiilor în toate formele. Acești oameni pot fi atleți înnăscuți, în special dacă Marte este accentuat în diagramă. Acest plasament oferă darul dexterității manuale, agilității, al unei minți ascuțite şi al unei firi alerte. Sunt conștienți de aproape tot şi puțin din mediul lor le scapă din vedere. Sunt vorbăreți şi le place să scrie. Majoritatea oamenilor cu acest aspect au o inteligenta peste medie. Sunt competitivi intelectual şi competenți în discuții şi dezbateri. Pentru ei este foarte important să fie capabili să se exprime verbal. Le place să învețe şi sunt curioși. Le plac jocurile intelectuale cum sunt cuvintele încrucișate sau alte jocuri de cuvinte.

A doua casă
Acestor oameni le place să își cheltuiască banii pe cărți, video uri, DVD-uri, software pentru computer, educație şi învățat. Acesta este un plasament excelent pentru scriitori şi oricine își câștigă traiul din comunicații. Au darul de a știi cum să facă bani, cum ar fi analizatul bursei, şi de a cunoaște ceea ce se vinde cel mai bine în orice moment. Își aplică cunoștințele şi inteligenta pe făcutul banilor.

A treia casă
A 3-a casă este casa lui Mercur. Adesea, acești oameni sunt deasupra majorității când vine vorba de inteligenta. Sunt foarte vorbăreți şi sunt interesați în toate felurile de comunicare. Poate exista o rudă cu o accentuare Gemeni/Fecioară şi/sau Mercur în diagramă. De asemenea folosesc mult telefonul şi petrec mult timp scriind. Adesea acești oameni sunt cei ce care sunt întotdeauna pe drumuri şi pot fi neliniștiți. Aici găsim talent pentru toate tipurile de comunicare. Sunt vorbitori, scriitori şi profesori înzestrați.

A patra casă
Adesea, mama are o accentuare puternică a Gemeni/Fecioară şi/sau Mercur în diagramă. Educația şi învățatul poate fi o preocupare majoră acasă, în special în timpul creșterii. Este posibil ca părinții să fie bine educați şi se poate ca propria casă să aibă o bibliotecă sau alte resurse educaționale. În unele cazuri, poate fi o schimbare frecventă de domiciliu, este posibil să locuiască într-un vehicul recreațional şi/sau să trăiască monadic, deoarece Mercur este legat de mișcare. Multă comunicare în cămin. Este posibil ca acești oameni să lucreze de acasă, având propriul birou drept parte din casă.

A cincea casă
Adesea acești oameni au copii inteligenți cu o accentuare Gemeni/Mercur sau Fecioară în diagramă. Adesea, copiii au nivelul inteligenței deasupra mediei. Acești oameni sunt excelenți scenariști, au talent în teatru şi le plac jocurile puzzle şi jocurile intelectuale drept recreere. Acesta este un plasament excelent pentru profesori, deoarece cea de-a cincea casă conduce asupra copiilor şi Mercur conduce toate formele de comunicare şi oferă un dar pentru predat.

A șasea casă
Acest plasament poate indica faptul că studiul continuu şi învățatul sunt necesare pentru slujba cuiva, cum ar fi doctorii – aceștia sunt nevoiți să se tina la zi cu progresul în domeniu, pentru a sta la curent cu acesta. Sunt perfecționiști şi pot avea o tendință să lucreze prea mult. La fel ca şi Mercur în a treia casă, domiciliul lui Mircul este în a șasea casă. Acești oameni sunt muncitori şi angajați excelenți. Prețuiesc propria muncă şi văd detaliile pe care ceilalți le trec cu vederea. Comunicarea de toate felurile este adesea accentuată în munca pe care acești oameni o fac. Dacă au ascendent în Fecioară, persoana poate fii obsedată de curățenie. În unele cazuri pot avea tulburări nervoase, probleme cu vorbitul şi/sau auzul/văzul. Verifică dacă există aspecte strânse între Mercur şi planeta din prima casă pentru această posibilitate. Prețuiesc curățenia şi atenția pe care o persoană o acordă propriei sănătăți, igiene şi organizări. Pun foarte mare accent pe datorie.

A șaptea casă
Este posibilă o căsătorie cu o persoană mai tânără sau inteligentă. Partenerul poate avea un aspect Gemeni/Fecioară sau Mercur în propria diagramă. Comunicarea deschisă şi liberă în relațiile de dragoste este foarte importantă pentru aceste persoane. Oamenii cu Mercurul în cea de-a șaptea casă sunt în largul lor cu o persoană cu care pot comunica. Prețuiesc inteligenta unui partener de căsătorie la fel ca şi buna educație. Sunt aprinși de tipul intelectual.

A opta casă
Acești oameni au de obicei minți puternice, concentrate. Au un talent şi abilitate pentru a comunica cu morţii, la fel ca şi abilități în toate celelalte ariile spiritualității şi ocultului. Tind să fie secretoși şi le place munca investigativă. Pot murii din cauza bolilor respiratoare sau boli legate de sistemul nervos. Acești oameni țin pică şi își plănuiesc răzbunarea în secret. Acest plasament poate face ca telepatia să vină în mod natural. Le place să descopere secretele şi motivele celorlalți, însă dezvăluie puțin din propriile gânduri şi motivații, deoarece sunt secretoși din fire. Oamenii cu acest plasament sunt nativi când vine vorba de magie neagră şi toate formele altor aplicații spirituale ale minții şi sufletului. Plăcerea sexuală adesea vine din provocarea minții acestor oameni cât şi din partea actului fizic. Tind să se gândească destul de puțin la sex. Acești oameni nu prea simt dorul. Sunt conștienți şi privesc ceea ce se întâmplă în jurul lor. Sunt fascinați de spiritualitate, mistere ascunse şi ocult.

A noua casă
Mulți învățători, profesori universitari, filozofi şi editori au acest plasament. Adoră să călătorească şi sunt fascinați de oameni şi culturi străine. Pot scrie sau vorbii legat de religie. Sunt atrași de studiu şi călătorit şi sunt studenți de termen lung cărora le place să învețe despre lume. Sunt excelenți la a-i învaţă şi a-i inspira pe alții. Acești oameni se plictisesc ușor şi nu le place rutina sau statul prea mult într-un loc. Au o mare varietate de interese cu excepția cazului în care alte aspecte din diagramă contrazic asta.

A zecea casă
Acești oameni adesea lucrează ca jurnaliști, scriitori, în media şi în ariile care necesită comunicare extinsă. Este posibil ca tatăl să fie intelectual sau să aibă o accentuare Gemeni/Mercur, Fecioară, în diagramă. Își plănuiesc carierele şi au nevoie de educația specifică pentru acestea. Cei care au Mercur în a zecea casă adesea comunică în mod frecvent cu oameni aflați în poziții de putere, scriitori şi alții care lucrează în comunicații. Alte posibilități de carieră includ editori (împreună cu cea de-a 9-a casă), tipografi, vorbitori, personal de vânzări, cei ce lucrează cu computerele (în special în legătură cu comunicațiile), telecomunicațiile şi transportul. Adesea acești oameni sunt văzuți şi amintiți drept intelectuali.

A unsprezecea casă
Prietenii acestor persoane pot fii mai tineri, intelectuali, şi/sau pot avea o accentuare puternică a Gemeni/Fecioară sau Mercur în propriile diagrame. Acestor oameni le place să aparțină grupurilor care se concentrează asupra comunicațiilor sau educației. Le place să învețe. Caută prieteni inteligenți cu care pot vorbi deschis sau despre orice subiect. Adesea prietenii au aceleași interese de natură intelectuală. În unele cazuri, sora sau fratele le pot fii cei mai buni prieteni.

A doisprezecea casă
Acești oameni au o abilitate superioară în comunicatul cu Demoni, spirite şi alte entități. Viziunea astrală este adesea foarte bine dezvoltată şi de asemenea sunt capabili să vadă entitățile spirituale. Acest plasament favorizează mediumii. Deciziile luate de acești oameni sunt adesea bazate pe sentimente şi intuiție, decât pe un motiv logic. Au o tendință de a dezvălui secrete, fie în mod intenționat fie din greșeală. În unele cazuri, pot avea boli mentale sau dizabilități în a învaţă, probleme cu cititul sau alte blocaje mentale, în special cu un Mercur retrograd. Acești oameni sunt neliniștiți în general şi pot avea probleme în a se concentra pe un singur lucru, deoarece adesea pot avea mai multe gânduri în același timp. Au o abilitate deasupra mediei în munca detaliată, la fel ca şi planificarea şi organizarea. Pot avea ghinion sau probleme cu casele care au Gemeni sau Fecioară în cuspide.

 

Aspectele lui Mercur:

Mercur/Venus
Talent puternic pentru scrisul de poezii, compusul de versuri, expresii verbale plăcute şi șarm personal. Majoritatea persoanelor născute cu acest plasament au abilitate artistică şi un simt al frumuseții. Urâțenia şi orice este neplăcut pot avea un efect foarte negativ şi de durată asupra lor, destul de similar a celora cu aspectele Mercur/Neptun şi Venus/Neptun. Acest aspect este bun pentru cântăreți şi oferă o voce plăcută. Mulți compozitori şi scriitori de cântece au acest aspect. Au abilitatea de a comunica lucruri neplăcute într-un mod pozitiv şi sunt intermediari excelenți. Acest aspect face o persoană să fie sociabilă.

Mercur/Marte
Acești oameni sunt foarte sinceri. Adesea sunt sarcastici, au mintea ascuțită şi sunt inteligenți. Umorul este adesea întunecat, sarcastic şi la obiect. Sunt excelenți în dezbateri şi în a da argumente. Foarte deschiși, niciodată nu-şi pierd cuvintele şi adesea instigă cearta între ceilalți. Oamenii cu acest aspect, în special conjuncția, cuadratura şi opoziția, au un dar de a învârti cuțitul în rana altora şi când sunt provocați folosesc asta în confruntări verbale, indiferent de persoana pe care o pot ofensa. Sunt fix la obiect, neciopliți şi adesea fără tact când vorbesc. Acesta este un aspect excelent pentru reporteri, jurnaliști şi alții, deoarece oferă agresiune verbală.

Mercur/Jupiter
Acești oameni adesea dobândesc o educație bună şi sunt studenți pe viață. Sunt vorbăreți şi inteligenți, le place să călătorească şi au simțul umorului. Acest aspect poate face o persoană să exagereze lucrurile, şi cei cu acest aspect au idei mărețe. Este posibil ca acești oameni să studieze subiecte diferite în același timp, deoarece au o mare varietate de interese (cu excepția cazului în care există alte aspecte în diagramă). Oamenii cu aspecte Mercur/Jupiter, în special aspectele dificile, sunt foarte vorbăreți. Adesea sunt cei care le știu pe toate şi cred că au dreptate în orice situație. Acest aspect oferă abilitatea de a vorbi, împreună cu un dar de a-i inspira pe alții în a comunica. Aspectele dificile adesea aduc călătorit intens de-a lungul vieții.

Mercur/Saturn
Acest plasament oferă o tendință spre pesimism, depresie şi îngrijorare. Adesea, educația persoanei fie a fost terminată, fie nu a fost suficientă într-un fel sau altul. Acești oameni lucrează din greu în ceea ce privește studiul şi învățatul. Au o fire sceptică şi adesea văd doar partea negativă a vieții. În unele cazuri pot exista probleme cu auzul, văzul şi vorbitul, însă pentru a verifica asta, trebuie luată în considerare întreaga diagramă. Din fire sunt îngrijorați şi au o tendință spre a fi neliniștiți în legătură cu viitorul. Adesea există probleme cu lucrurile caselor conduse de Gemeni şi Fecioară, de asemenea casa în care se află Mercur.

Mercur/Uranus
Am văzut acest aspect în diagramele geniilor, a celor cu IQ-ul peste 180 (inteligenta extraordinară), unul la un milion. Într-un caz, aspectul Mercur/Uranus (mai exact o cuadratură), se alinia pe același grad cu axa ascendentului/descendentului, iar în alt caz aspectul era exact, fiind aliniat cu planeta din prima casă pe același grad. Uranus este nota mai sus de Mercur. Există abilitate naturală pentru științe, cu matematica şi toate ariile avansate ale studiului. Ideile sunt originale şi vin mai repede, înainte să fie necesare. Acest aspect aproape întotdeauna oferă inteligenta superioară împreună cu o fire rebelă. Noul şi neobișnuitul îi fascinează pe acești oameni. Tind să devină plictisiți cu ușurință şi au un temperament exaltat.

Mercur/Neptun
Acești oameni sunt mincinoși excelenți şi în cazuri rare, dacă Neptun este proeminent şi alți factori din diagramă susțin asta, poate exista o incapacitate de a separa adevărul de minciuni cu o tendință cronică de a minți (totuși, asta nu este des întâlnită). Uneori secretele sunt dezvăluite din greșeală. Mintea este dezorganizată; persoana este împrăștiată şi predispusă la visatul cu ochii deschiși, fără concentrare. Acest aspect oferă dificultatea de a se focaliza şi concentra. Pot exista tendințe de incorectitudine şi acest aspect este adesea observat în diagramele hoților. Acești oameni pot fi evazivi şi amăgitori, în special cu un Neptun proeminent. Aspectele Mercur/Neptun oferă abilitate psihică şi un talent pentru comunicații telepatice. Acești oameni au o nevoie şi o dragoste aparte pentru muzică. Au nevoie să asculte muzica care le place pentru a-şi balansa psihicul şi a-şi calma nervii.

Mercur/Pluto
Acestor oameni le place să-şi bage nasul în treburile altora, deoarece sunt curioși din fire. Aceste aspect oferă abilitatea de concentrare şi este excelent în lucrări magice. Acești oameni au minți ascuțite şi foarte puternice. Au talentul de a investiga şi le place să rezolve mistere şi alte enigme. Din fire sunt puternic motivați şi pot avea abilitatea de a-i domina pe alții, doar prin intermediul propriilor gânduri şi sentimente, în special dacă Mercur şi Pluto au un aspect dificil, într-un unghi strâns. Acesta este unul dintre cele mai bune aspecte pentru magi/vrăjitori.