DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Luna: zodiile, casele și aspectele

Despre Lună

 

Luna în semne

Berbec
Exaltat, agitat, se enervează ușor (mânia nu durează), iartă cu rapiditate, competitiv – viața este neprevăzută. Acești oameni au o tendință de a fi nepoliticoși şi agresivi. Sunt controversați şi tind să izbucnească emoțional, în special acasă în mediul familial. Drept regulă, le lipsește tactul şi diplomația, fiind jignitori la adresa celorlalți, în special a celor mai sensibili. Luna în Berbec oferă abilitate atletică. Acești oameni sunt îndrăzneți şi nesăbuiți. Acesta este un plasament masculin şi atunci când apare în diagramele femeilor, le face să se bucure de compania bărbaților şi drept regulă, să aibă mai multă atracție către activități masculine, cum este sportul, în care și excelează. Bărbații cu acest plasament pot avea probleme cu femeile şi cu feminitatea tradițională și moale. Preferă o femeie independentă, deschisă, atletică și care să ”facă parte din băieți” ca să zic așa.

Taur
De încredere, buni ascultători, au o natură calmă, siguranța este foarte importantă, nu le place să fie grăbiți atunci când fac ceva. Angajamentul este foarte important pentru aceștia. Nevoile şi dorințele sunt simple, practice şi cu picioarele pe pământ. Sexualitate şi senzualitate puternice, cei mai mulți preferă atingerile fizice. Doresc stabilitate în viață şi la fel ca şi cei cu Soarele în Taur, preferă să plănuiască şi să facă lucrurile în concordanță cu acestea. În dragoste, pot fi sufocanți şi posesivi. Adesea posedă un talent pentru grădinărit şi crescutul plantelor. Drept regulă, sunt încăpățânați, nu le place schimbarea şi preferă să rămână stabiliți într-o rutină. Pentru ei sunt importante: mâncarea bună, bogăția şi confortul fizic.

Gemeni
Foarte vorbăreți şi schimbători emoțional, iubesc varietatea, adesea sunt agitați şi exaltați. Este posibil ca ambii părinți – în special mama – să fie intelectuali. Adesea au o varietate de prieteni. Nu le place să fie siliți şi este posibil să își schimbe domiciliul de multe ori de-a lungul vieții. Le place să vorbească la telefon. Ca regulă, cei cu Luna în Gemeni urăsc gelozia şi posesivitatea altora, deoarece propria libertate este foarte importantă pentru aceștia. Excelează în toate domeniile comunicării.

Rac
Tind să fie lipicioși şi le este greu să dea drumul relațiilor. Adesea, mama este de o influenta foarte importantă şi pot exista legături strânse între aceștia la maturitate. Acești oameni sunt adesea posesivi şi geloși în relații şi au nevoie de afecțiune. Sunt extrem de sensibili şi se simt jigniți foarte ușor. Bărbații au o parte moale în creșterea copiilor şi ambele sexe au instincte materne puternic dezvoltate. Casa şi familia sunt foarte importante pentru acești oameni. Sunt foarte emotivi şi odată ce devin atașați emoțional într-o relație, nu sunt capabili să dea drumul. Prietenii apropriați sunt văzuți ca o extensie a propriei familie. Securitatea financiară şi domestică sunt de o importantă extremă. Sunt îndrăgostiți de mâncare şi mulți excelează în cariere legate de gătit.

Leu
Flatarea te va aduce oriunde dorești cu acești oameni. Sunt un pic concentrați asupra propriei persoane, într-un fel încrezuți şi dacă cineva le calcă pe mândrie, aceasta este de neiertat. De asemenea, intimitatea se dezvoltă încet cu acești oameni. Din fire sunt ușor de impresionat. Sunt romantici, afectivi şi îndrăgesc plăcerea. Iubesc să fie centrul atenției, în special a celora de care le pasă. Sunt mândrii.

Fecioară
Acești oameni pot fi foarte neglijenți sau foarte curați. Cei neglijenți pot avea cele mai dezgustătoare obiceiuri. Cei îngrijiți vor face curat după toată lumea, adesea făcând treburile servile pe care ceilalți le neglijează. Se pot îngrijora prea mult în legătură cu propria sănătate, cu o tendință spre ipohondrie. Munca este importantă, sunt responsabili şi majoritatea muncesc din greu şi sunt foarte eficienți. Majoritatea celora născuți sub acest semn al Lunii le face plăcere să efectueze treburi casnice. Ca regulă, sunt rezervați emoțional şi modești. Au o tendință spre timiditate.

Balanță
Pentru aceste persoane este foarte important să aibă un iubit/partener. Sunt bine manierați, au șarm şi sunt romantici. Bărbații înțeleg femeile. Ambele sexe au nevoie de ceilalți în viețile lor şi urăsc să fie singuri. Le place să îi facă fericiți pe ceilalți. Acești oameni sunt iubitori de pace şi majoritatea au o dispoziție amabilă. Urăsc certurile şi să fie supărați. Au un simt puternic al justiției şi pot vedea ambele fețe ale unei probleme fără să se încline spre una.

Scorpion
Dorință puternică şi fără frică, foarte emoționali, senzuali, încăpățânați şi pasionali, acești oameni sunt extremiști. Oamenii cu Luna în Scorpion sunt adesea psihici şi adoră munca investigativă. La fel ca şi cei cu Soarele în Scorpion, sunt foarte secretoși. Sunt foarte protectivi în legătură cu propriile lor emoții intense şi adesea își ascund sentimentele pentru că sunt râniți ușor şi profund. Își doresc să se contopească complet cu iubitul/iubita sau partenerul/partenera. Doresc o relație suflet la suflet. Relațiile superficiale nu reprezintă un interes pentru aceștia.

Săgetător
Optimist, oferă abilitate atletică şi dragoste pentru sporturi, aerul liber şi călătorit. Acești oameni au mai degrabă prietenii romantice decât relații de dragoste profunde și pasionale. Au nevoie de propria libertate şi le este frică de intimitate, în special de relații posesive. Drept regulă, nu le place angajamentul emoțional profund. Este posibil ca aceștia să petreacă foarte mult timp călătorind şi sunt adesea implicați în activități care îi țin departe de casă. Nu le place să fie singuri şi în viață se bucură de mult entuziasm şi activitate, putând fii plecați în mod constant. Sunt optimiști din fire şi de obicei au un temperament voios.

Capricorn
Este posibil ca în creșterea copilului cu Luna în Capricorn să existe un bunic foarte apropiat. Mai mult ca sigur, mama a muncit din greu, până la punctul în care era neimplicată din punct de vedere emoțional. Acestor oameni le este greu să se relaxeze şi să dea drumul, muncesc din greu şi sunt serioși. Precauți şi defensivi, nu le place schimbarea şi vor suferi o slujbă sau relație neplăcută, chiar şi după ce ar fi trebuit să se termine, punând un accent pe “datorie”. Au o parte timidă şi sensibilă. Este posibil ca la început viața familială să fi fost grea, cu o mamă absentă, din punct de vedere emoțional sau fizic. Adesea, pe capul lor a fost pusă multă responsabilitate la o vârstă fragedă, cum ar fi îngrijitul rudelor mai mici. Sunt responsabili, dependenți şi de încredere. Majoritatea au trebuit să devină independenți şi să se susțină singuri la o vârstă fragedă. Siguranța (în special cea financiară) şi stabilitatea sunt foarte importante pentru ei.

Vărsător
Agitați şi exaltați, mai mult ca sigur mama a fost neobișnuită într-un fel. Sunt imprevizibili din punct de vedere emoțional, agitați şi chiar explozivi. Datorită izbucnirilor emoționale neașteptate, mânia nu durează mult. Încăpățânați şi doritori, pot fi insensibili la sentimentele celorlalți. Viața din copilărie a fost neobișnuită într-un fel. E posibil ca mama să fi fost absentă emoțional. Bărbaților le plac femeile cu voință puternică, inteligente şi independente. Femeile nu sunt materne şi de obicei nu le place să aibă roluri tradiționale. Prietenia este importantă pentru acești oameni. Este posibil să se mute sau să-și schimbe locuința de multe ori de-a lungul vieții, trăind în situații sau circumstanțe neobișnuite. Adesea nu le place să fie gospodari sau să facă treburi casnice.

Pești
Foarte sensibili, înțelegători şi plini de compasiune, mulți au abilități psihice puternice şi absorb sentimentele şi emoțiile celor din jur. Sunt timizi şi au nevoie de timp pentru ei însăși, să fie singuri. Poate exista o tendință spre depresie şi pesimism. În multe cazuri, acești oameni pot fi duri cu propria persoană şi se pot considera nedemni pe ei înșiși. Este posibil să fi avut o copilărie instabilă, cu sărăcie şi unul dintre părinți să fi avut probleme cu drogurile sau alcoolul. Mulți dintre cei cu Luna în Pești îl idealizează unul dintre părinți sau chiar pe ambii. Au o imaginație puternică și activă.

 

Luna în case

Prima casă
Intuiția şi firea sensibilă a acestor persoane îi deschide spre absorbirea psihică a stărilor de spirit, a emoțiilor celorlalte persoane şi a tonului mediului în care se află. Sunt ușor de impresionat, psihici, mediumi şi susceptibili la a fi folosiți de alții, în special când sunt tineri. Mulți sunt buni bucătari, le place mâncarea bună şi au abilități gospodărești. Acești oameni sunt foarte protectivi cu propria persoană şi sensibili. Luna reprezintă o influenta puternică în prima casă, în concordanță cu trăsăturile semnului în care se află.

A doua casă
Siguranța financiară şi materială sunt de o importantă extremă pentru cei cu Luna în a 2-a casă. Bunăstarea lor emoționala depinde de confortul material. Banii pot venii din surse cum ar fii mâncarea, casa sau proprietățile. Finanțele sunt schimbătoare şi se pot manifesta prin intermediul unor faze de-a lungul vieților lor. Acestor oameni le place să-și cheltuiască banii pe lucruri pentru casă. Banii sunt adesea cheltuiți pe gătit, mobilă, decorațiuni pentru curte şi obiecte folosite pentru distracția de acasă. De asemenea, banii sunt de cheltuit pentru familie, mai degrabă cu acest plasament decât cu alte plasamente planetare.

A treia casă
Emoțiile le influențează puternic gândurile. Adesea au o rudă cu o Lună puternică sau semnul zodiacal Rac (guvernat de Lună). Acești oameni au o curiozitate care nu încetează niciodată şi se plictisesc repede. Gândirea le este puternic influențată de experiențe din trecut şi din copilărie. Au imaginații puternice şi o intuiție naturală. Multă energie nervoasă la dă acestor oameni abilitatea de a făcea mai multe lucruri în același timp. Pot deveni distrași cu ușurință şi își pot pierde concentrarea, așa că acestora le este adesea dificil să se concentreze cu excepția cazului în care au un aspect puternic Mercur/Pluto şi/sau semnul Scorpion accentuat în diagramă. Drept regulă, le displace rutina. Adesea, vecinii sunt priviți ca parte din familie şi în unele cazuri, propria casă este locul de ieșit al prietenilor din vecinătate.

A patra casă
Adesea, mama are o diagramă cu un Rac puternic sau Luna în prima casă (conducătorul diagramei astrologice). Există o mare nevoie de familie pentru a fi mulțumiți. Viața familială le afectează modul în care privesc viața. Adesea, mama are o influenta puternică, în special dacă Luna are un aspect cu Pluto. Aceștia sunt casnici şi le place sa gătească. Pot exista schimbări frecvente, pentru că Luna este o planetă schimbătoare. Adesea exista o dragoste şi o fascinație în ceea ce privește oceanele, lacurile, râurile (etc.) şi de asemenea, o dorință de a locui lângă apă.

A cincea casă
Adesea, primul copil are semnul Rac evidențiat în diagramă. Familia poate interfera sau poate fii implicată direct în treburile romantice. Acestor oameni le place sa efectueze activități recreaționale împreună cu familia. Acestor oameni le place sa iasă în aer liber împreună cu familia, la reuniuni, grătare, activități ce implică gătitul şi weekenduri la cabana familiei. Dacă Luna este într-un semn de apă, oferă fertilitate sporită şi mulți copii. Oamenii cu această poziție îndrăgesc copiii şi bebelușii.

A șasea casă
Poate exista o schimbare frecventă a locului de muncă. Restaurante/mâncăruri, hoteluri şi tot felul de munci domestice sunt îndrăgite de acest plasament. Există o dorință puternică de a fi dorit. Munca poate afecta întreaga concepție și bunăstare emoțională. Emoțiile le afectează sănătatea în mod direct. Bolile legate de stomac, cum ar fi ulcerele, indigestia şi altele sunt comune, în general din cauza grijilor şi a stresului. În unele cazuri, o persoană cu acest plasament poate lucra şi conduce o afacere de acasă.

A șaptea casă
Iubita/iubitul/soțul/soția au adesea un Rac puternic şi/sau o accentuare a Lunii în diagrama astrologică. Pot căuta un iubit/partener cu un aspect maternal puternic și le place să fie îngrijiți. Adesea alții au grijă de ei şi/sau le sunt de folos într-un fel. Dorință puternică pentru căsătorie, pentru siguranța emoționala şi cea domestică. De ambele părți, familia are o implicație directă în căsătorie şi poate influenta parteneriatele într-un mod bun sau rău. Acest plasament favorizează afacerile cu publicul în aria business-ului.

A opta casă
Există o natură emoțională intensă, pe care aceștia o ascund. Acest plasament oferă multă abilitate psihica, împreuna cu un interes în ocult. Au un talent pronunțat în cercetări şi investigări ale lucrurilor. Acești oameni sunt geloși şi posesivi din fire cu cei iubiți, pentru că au o nevoie puternică de a fi în control. Există o nevoie pentru siguranța financiară şi suportul din partea partenerului (căsătoria). Pentru că Luna conduce familia, iar a opta casă este casa morții și a ocultului, poate exista abilitate şi/sau interese în contactarea membrilor de familie care au murit (necromanție). Sexul cu aceste persoane este foarte satisfăcător şi important pentru ei dacă se implică emoțional. Drept regulă, nu le place sexul doar pentru a-și satisface nevoile.

A noua casă
Poate indica o relație puternică cu spiritualitatea, moralitatea şi/sau valorile etice cu care au fost crescuți. Dacă persoana dorește să își schimbe religia, adesea familia poate interfera. Mulți dintre cei cu acest aspect locuiesc departe de locul în care s-au născut sau într-o tara străină, deoarece cea de-a noua casă este casa călătoriei iar Luna domnește asupra căminului şi familiei. Pot deveni foarte emotivi în legătură cu propriile concepții.

A zecea casă
Familiile acestora pot fi de un rang social înalt, şi pentru ei este importantă recunoașterea în carieră. Mama poate fi dominantă, în special dacă Luna are un aspect cu Pluto. Este o poziție bună pentru implicarea în politică pentru că Luna domnește asupra publicului. Tatăl poate fi Rac sau să aibă în diagramă o influenta lunară puternică. Împlinirea emoționala vine adesea dintr-o carieră de succes. În multe cazuri, familia are propria afacere.

A unsprezecea casă
Există o dorință emoțională pentru prietenie, activități de grup şi un simt aparte al apartenenței. Adesea, există multe prietene cu acest plasament pentru ca Luna conduce femeile. Casele lor pot fi locuri pentru activități de grup şi adesea pot locui cu prietenii apropriați. Adesea prietenii sunt tratați şi priviți drept familie. Acestor oameni nu le place să fie singuri, sunt adepții mulțimii. Scopurile li se schimbă în mod frecvent şi de multe ori trec prin faze în ceea ce privește direcția vieții.

A doisprezecea casă
Există o sensibilitate extremă, o tendință spre timiditate şi multă abilitatea psihică. Hipnoza poate fi un pericol pentru acești oameni, pentru că sunt ușor de impresionat. Luna în a 12-a casă se manifestă adesea prin fobii şi, în cazuri extreme, prin paranoia. Adesea există singurătate, depresie şi sentimente de izolare. Acești oameni sunt secretoși din punct de vedere emoțional. Pot exista probleme cu mama. Au o imaginație foarte puternică împreună cu tendința de a visa cu ochii deschiși.

 

Aspectele Lunii

Soare/Lună
Cu cât Luna este mai puternică, cu atât mai benefică îi este influenta în diagramă.

Soarele în conjuncție cu Luna (Luna plină)
Acest aspect împuternicește casa în care se află şi oferă o accentuare specială lucrurilor dominate de casa respectivă în viața persoanei. Este o accentuare foarte puternică asupra semnului în care se găsește conjuncția; cu excepția cazului în care ambii aștrii sunt în semne învecinate. Există o tendință de a fi foarte concentrat, de a pune toată energia în ceva anume, până la excluderea tuturor celorlalte lucruri, cu o puternică concentrare în viață în legătură cu plasamentul casei.

Soare trigon/Sextil Lună
Cei născuți când Luna este în creștere, dacă sunt puține planete în retrograd sau nu există niciuna, atunci tind să experimenteze lucrurile mai devreme în viață, cum ar fi relații de dragoste, cu excepția cazului în care sunt alte plasamente şi aspecte în diagramă care să echilibreze acest lucru. Acesta este un aspect armonios pentru expresivitatea emoțională. Pentru cei născuți în timpul unei Luni în descreștere şi în special în cazul în care planeta din prima casă şi/sau mai mult de trei planete sunt în retrograd, succesul va venii târziu în viață. Persoana înflorește târziu.

Soarele în cuadratură cu Luna (Luna în pătrar)
Viața de familie poate fi neliniștită în timpul creșterii şi s-ar putea ca părinții să nu se fi înțeles. Același lucru se aplică pentru aspectul de mai sus “Soare trigon/Sextil Lună”, legat de experiențele de viață şi referitor la o Lună în creștere sau descreștere.

Soarele în opoziție cu Luna (Lună plină)
Aici, individul se poate balansa între opusuri. Gândire simplistă şi subiectivă cum ar fii văzutul lucrurilor în alb şi negru, bun sau rău, corect sau greșit, etc. Pentru acest individ, relațiile sunt importante şi îi este cel mai bine atunci când se implică cu alții şi niciodată singur.

Luna/Mercur
Acești oameni sunt vorbăreți în general şi le face plăcere să discute despre familie şi viața căminului. Au o memorie bună, pentru că Luna domină asupra trecutului iar Mercur domină asupra intelectului. Tind să ia lucrurile în mod personal. Pot fi prea îngrijorați în legătură cu bârfa şi zvonurile, incluzând orice remarci din partea celorlalți în ceea ce îi privește. Au o intuiție puternic dezvoltată şi adesea gândurile lor sunt concentrate asupra familiei şi a problemelor emoționale. Dacă aspectele sunt dificile, poate exista nerăbdare şi o dizabilitate în legătură cu învățatul, împreună cu o inabilitate de concentrare.

Luna/Venus
Acești oameni au foarte multă abilitate artistică, șarm şi bun gust. Adesea sunt buni bucătari şi posedă multă abilitate domestică. Sunt afectivi şi iubitori. Dacă au cuadratură, aceasta poate întârzia căsătoria şi alți factori ce o susțin. Aspectele dificile pot face o persoană să se simtă neiubită şi/sau neapreciată, iar membrii familiei pot într-un fel interfera în viața amoroasă.

Luna/Marte
Temperament fierbinte şi ușor de enervat, de obicei familia obține greul furiei, în unele cazuri rezultă în violenta domestică. Acești oameni pot fi nepoliticoși, cruzi şi pot avea maniere foarte grosolane, în special cu un Berbec proeminent. Copiii cu acest plasament pot avea excese de temperament. Adesea există gelozie şi resentiment legat de alții. Acești oameni simt şi acționează cu intensitate mare. Pe de altă parte, pot realiza foarte multe atunci când se apucă de ceva, dacă energiile lor sunt instruite. Mulți dintre cei născuți cu aspecte Lună/Marte, în special cu aspecte dificile, pot deveni violenți şi nesuferiți când se îmbată sau când sunt sub influenta drogurilor recreaționale. Aspectele dificile de asemenea influențează acești oameni să-și cheltuie banii în mod prostesc şi impulsiv. Pentru că Luna domină asupra căminului şi familiei, iar Marte este o planetă a conflictelor, există certuri dese cu părinții şi/sau ceilalți membrii ai familiei. Sunt nerăbdători şi nu le place rutina.

Luna/Jupiter
Favorizează relații pozitive cu mama. Acești oameni sunt adesea indulgenți cu ei înșiși. Sunt generoși din fire și atașați emoțional de cămin, familie, prieteni și posesii materiale. Tind să devină prea emotivi și pot exagera. Sunt foarte protectivi și mămoși cu cei despre care le pasă. Adesea sunt foarte emoționali când vine vorba de propriile principii și filozofii.

Luna/Saturn
Adesea, există probleme cu mama. Este posibil ca mama să fi fost absentă emoțional, crudă, și/sau o influenta negativă. Acești oameni sunt defensivi și protectivi cu propria persoană. Acest aspect poate indica depresie. Majoritatea oamenilor cu acest aspect sunt foarte muncitori și disciplinați. În multe cazuri, oamenii cu aspect Lună/Saturn au trebuit adesea să își asume responsabilități grele atunci când erau încă foarte tineri, cum ar fi să aibă grijă de o rudă mai tânără. Siguranța emoțională și siguranța în general sunt foarte importante pentru acești oameni și, drept rezultat, adesea își ascund emoțiile. Pun datoria înaintea nevoilor persoane, cum ar fi să aibă grijă de părinții bătrâni sau membrii dependenți ai familiei.

Luna/Uranus
Posibilă separare de mamă în copilărie sau mama a fost neobișnuită într-un fel sau altul. Familia și viața domestică poate fi neobișnuită în vreun fel. Acestor oameni le plac lucrurile ciudate și unice. Pot exista extreme neașteptate în ceea ce privește emoțiile. Libertatea este foarte importantă pentru aceștia. Cu aspectele dificile, este posibil ca o persoană să fii experimentat vreo traumă în copilărie, care poate rămâne adânc în psihic. La fel ca și cu aspectele Pluto/Lună, cei cu aspectele Uranus/Lună adesea doresc să scape de trecut într-un fel sau altul. Cu aspectele dificile, pot exista schimbări domestice neașteptate și bruște, împreună cu izbucniri emoționale.

Luna/Neptun
Ușor de impresionat, vulnerabili și creduli, acești oameni pot fi predispuși la victimizare. Este posibil ca mama să fi făcut abuz de droguri și/sau să fi fost alcoolică, de neîncredere sau absentă din punct de vedere emoțional pe perioada creșterii. În unele cazuri, mama este idealizată și văzută ca fiind perfectă. Același lucru se poate aplica copilăriei, care poate fi văzută ca fiind pură și fără cusur. Acești oameni, datorită faptului că sunt psihici, au adesea vise puternice și profetice. Sunt ușor de influențat și au o imaginație foarte activă. Sunt afectați de lucrurile urâte, de vulgaritate și de comportamentul crud deoarece sunt foarte deranjați de acestea. Acest aspect oferă foarte multă abilitate creativă și artistică. Mulți sunt adepți ai actoriei, dansului și artelor. Adesea există un simt al idealismului visător legat de cămin și familie.

Luna/Pluto
Acest aspect adesea indică o mamă dominantă. Adesea sunt legături strânse cu mama, care dăinuie de-a lungul maturității. În unele cazuri, este posibil ca mama să fi murit devreme în viața unei persoane, însă este rar. Influenta mamei în viața persoanei este foarte puternică, fie într-un mod pozitiv ori negativ. Cu cât este mai strâns aspectul, cu atât mai mult mama are un rol mai important de-a lungul vieții, în special cu aspectele dificile. În cazurile negative, mama controlează viața persoanei. În unele cazuri, acești oameni cu aspecte dificile pot tăia complet legăturile cu familia, pentru că poate exista o dorință puternică de a rupe legătura cu trecutul la fel ca aspectele Lună/Uranus. Pot exista secrete de familie despre care aceștia sunt rușinați. Acești oameni sunt intenși din punct de vedere emoțional.

Cei născuți când Luna era în vid:
Chestiile conduse de casa ce are cuspidă cu Rac sunt excepționale într-un fel. Persoana născută cu acest aspect este foarte neobișnuită și/sau ieșită din comun.
Eva Braun, soția/iubita lui Adolf Hitler avea planeta conducătoare din casa a 7-a cu semnul Rac în cuspidă, condusă de o lună vidă în casa a 8-a – casa puterii, reprezentându-l pe Adolf Hitler; destule spuse?