DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Hipnotizarea altora

Este important să citești toate articolele din secțiunea despre hipnoză ca să știi ce faci înainte să hipnotizezi pe cineva. Pentru a hipnotiza pe cineva în mod efectiv, acea persoană trebuie să fie în mod complet și profund relaxată. Persoana ar trebui să stea confortabilă într-o poziție înclinată. Când stă întins este probabil ca subiectul să adoarmă.

Tu trebuie să rămâi calm și să deții controlul întotdeauna.

Începe prin a aduce subiectul la relaxare corporală totală. Începe cu tălpile: spune-i subiectului să le încordeze, apoi să le relaxeze; apoi gleznele, gambele, genunchii și așa mai departe până la fața și capul subiectului.

Când subiectul este complet relaxat, spune-i să-și amintească o întâmplare fericită care s-a întâmplat în trecut. Pune-i întrebări legat de asta, unde a avut loc, cine era acolo, cum s-a simțit, ce altceva se afla în camera/locul respectiv și așa mai departe. Aceste întrebări folosesc la activarea părții intuitive, partea dreaptă a creierului subiectului și a minții subconștiente a memoriei.

Când ai terminat cu cele de mai sus, spune-i subiectului că vei număra invers, de la 10 la 1. Cu fiecare număr, acesta va fi din ce în ce mai relaxat:

 • ”Zece; devii mult mai relaxat decât înainte.”
 • ”Nouă; te afunzi din ce în ce mai adânc, într-o totală stare de relaxare.”
 • ”Opt; corpul îți este complet relaxat; de abia îți poți simții corpul.”
 • ”Șapte; ești complet relaxat și te simți foarte pașnic.”
 • ”Șase; cu fiecare respirație, te relaxezi din ce în ce mai mult cu fiecare expirație.”
 • ”Cinci; ajungem din ce în ce mai profund în cel mai profund nivel al relaxării”
 • ”Patru; relaxează-te… trei, doi, unu

Este de dorit să fi familiarizat cu profunzimea transei în acest stadiu. Dacă subiectul este nou în ale hipnozei, asta necesită mai multe sesiuni până când este capabil să intre într-o transă adâncă. Pentru a face ca transa să fie mai profundă:

 • ”Zece; devii mult mai relaxat decât înainte”
 • ”Nouă;  cobori și ești purtat din ce în ce mai profund”
 • ”Opt; corpul tău este total și complet relaxat”
 • ”Șapte; cu fiecare respirație te relaxezi din ce în ce mai mult cu fiecare expirație”
 • ”Șase; ajungem din ce în ce mai profund în niveluri din ce în ce mai adânci de relaxare”
 • ”Cinci, patru; relaxează-te… trei, doi, unu.”

Din nou, este important să determini profunzimea transei la acest stadiu. Dacă subiectul este nou legat de hipnoză, asta necesită mai multe sesiuni până când este capabil să intre într-o transă adâncă. Repetă pașii de mai sus dacă subiectul nu este la stadiul dorit de transă.

Uite cum vei programa mintea subiectului. Fă afirmații scurte și la obiect care lucrează cu o arie specifică sau o problemă. Lucrează cu o singură problemă pe sesiune și asigură-te că problema a fost rezolvată înainte de a merge mai departe. Fă toate afirmațiile în timpul prezent. ”Cândva în viitor” nu vine niciodată, iar mintea nu înțelege timpul viitor.

Pentru regresia într-o viață anterioară:

Adu subiectul într-o transă profundă și spune:
”Voi număra invers de la 10 la 1”.
”Cu fiecare număr, vei intra într-un stadiu din ce în ce mai profund de relaxare”
”Când ajung la 1, vei sta în fața unei uși”

Numără încet invers.

”Stai în fața unei uși închise. Voi număra invers de la 10 la 1 și odată ce am ajuns la 1, vreau ca tu să apeși clanța și să deschizi ușa” ”…3, 2, 1.”
Acum întreabă subiectul dacă a deschis ușa. Dacă nu, înseamnă că transa nu este destul de puternică pentru ca această sesiune să fie efectivă. Adu-l mai profund sau trezește-l din transă și încheie sesiunea.
Dacă în schimb acesta a deschis ușa, atunci spune:
”Vreau ca tu să treci pragul ușii. Acum ești într-o viață dinainte.” ”Privește în jurul tău, ce vezi?” ”Care este data prezentului?” ”Cine ești?”

Continuă să vorbești cu acesta pe durata experienței

Când ești gata să trezești subiectul- ”Voi număra de la 1 la 5” ”Când ajung la 5, îți vei deschide ochii, vei fi complet treaz și te vei simți în regulă.” ”1.. 2.. 3.. 4.. 5..” ”Deschide ochii.”

Dacă dorești să îi cureți mintea subiectului pentru ca acesta să nu își amintească nimic din sesiune, asigură-te că la sfârșitul sesiunii îi spui ”Când te trezești nu îți vei aminti nimic din această sesiune”. ”Ultima ta amintire va fi intratul prin ușă” (sau orice s-a întâmplat înainte de sesiune).

Cu hipnoza profesională, adesea ștergerea memoriei subiectului este necesară dacă acesta experimentează traumă în timpul regresiei.

Exemple:

Atragerea bunăstării-

”Atragi din ce în ce mai mulți bani” ”Viața ta este plină de bogăție și ai tot ceea ce îți dorești” (Afirmații asemănătoare pentru bani)

Pentru însănătoșire:

Fă-l pe subiect să vizualizeze o bilă luminoasă la fel ca Soarele. Spune-i să vizualizeze această lumină pe partea corpului care este afectată. ”Lumina reprezintă energie ce însănătoșește, și îți însănătoșește/vindecă ___________”

Spune-i subiectului: ”Vizualizează o sferă de o lumină puternică, ca Soarele. Vezi sfera de lumină?”

Subiectul ar trebui să răspundă ”Da”.

”Vreau ca tu să plasezi acea sferă de lumină în jurul (numele părții bolnave a corpului)”

”Înconjoară complet (numele părții corpului) cu sfera de lumină, simte energia calda cum îți însănătoșește ______.”

”Lumina este plină de energie ce însănătoșește și îți vindecă (numele părții corpului)”

” ______ devine normal și sănătos”

Continuă să vorbești cu subiectul de-a lungul acestui proces de însănătoșire. S-ar putea să trebuiască să efectuezi asta de câteva ori, în special dacă problema este cronică.

***

Hipnoza este folositoare în multe arii. Poate fi folosită să împuternicească concentrația, să îmbunătățească inteligența și memoria, să scape pe cineva de fobii și obiceiuri proaste stabilind obiceiuri bune și așa mai departe.