DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Guvernatorul astrogramei

Planeta guvernatoare este planeta zodiei din ascendent. În cazurile în care este un semn interceptat în prima casă sau un semn ca Scorpion ♏ – care este dominat și de Pluto ♇ (guvernatorul principal) și de Marte ♂ (co-guvernator), împreună cu orice alte planete din prima casă, acestea sunt co-guvernatoare. Însă cea mai importantă planetă guvernatoare, este planeta principală a ascendentului: această planetă te reprezintă. Guvernatorul astrogramei este cea mai importantă planetă, nefiind secundară niciunei alteia.

 

Conjuncțiile guvernatorului astrogramei cu alte planete și influențele care rezultă din acestea:

Conjuncție cu Soarele ☉ = aduce sănătate, putere fizică, vitalitate. Aceasta este una dintre cele mai norocoase poziții, tinzând către o viață lungă și putere chiar și la bătrânețe. Putere de recuperare foarte avansată, o dispoziție optimistă și foarte multă energie. Chiar și într-un horoscop cu aspecte „rele”, acesta ajută prin compensarea oricărui lucru negativ. De asemenea, acest plasament oferă carismă și face ca o persoană să fie foarte plăcută de ceilalți.

Conjuncție cu Luna ☾ = acest aspect este bun pentru gătit, abilitați domestice, familie. Sensibilitate și emoționalitate. Abilitate psihică, acești oameni sunt schimbători (emoțional) și foarte adesea iubesc locurile din apropierea apelor. Sunt materni. Casa și familia sunt foarte importante pentru aceștia. Foarte adesea există o abilitate aparte de a se schimba, adoptând identități și aliasuri diferite. Schimbări ale înfățișării. Uneori se poate întâmpla ca aceștia să-și schimbe culoarea parului în mod frecvent.

Conjuncție cu Mercur ☿ = intelectual, vorbăreț și cu o minte activă; acest plasament aduce istețime și rapiditate în gândire și acțiune. În mod frecvent, acest plasament oferă inteligență. Mai mult ca sigur, persoana va rămâne „tânără” chiar și la bătrânețe. Indică o abilitate în ale scrisului. Acești oameni pot excela în cariere specifice comunicării, cum ar fi: media, jurnalismul, locurile de munca în care se interacționează cu ceilalți și așa mai departe.

Conjuncție cu Venus ♀ = face persoana atractivă, încântătoare, oferă frumusețe, talent artistic și un simț al bunului gust. Acești oameni au carismă. Dacă Marte nu e puternic, aceste persoane sunt în general rafinate și bine manierați, cu o puternică antipatie împotriva asprimii și comportamentului crud al celorlalți.

Conjuncție cu Marte ♂ = extrovert, energic, bun pentru sănătate, nu are răbdare. Aduce competivitate și abilitate atletică și spiritul neînfricat al pionieratului. Lider înnăscut. Foarte mulți lideri militari au această conjuncție. Ofițeri, generali și cei care au cariere extinse în militărie.

Conjuncție cu Jupiter ♃ = protejează, oferă încredere și noroc. Optimism; acești oameni își extind limitele și scapă fără cusur. Foarte îngăduitori și le place să călătorească. Aceasta oferă o atmosferă plăcută și sunt în general bine văzuți de ceilalți. Există întotdeauna o tendință de a fii „mare” într-un fel, fie având oase grele, fie înalt sau gras.

Conjuncție cu Saturn ♄ = acest aspect este rău. Cu cât este mai strânsă conjuncția cu atât mai malefică este turbulența. Pesimism, ghinion, viață grea, foarte multă seriozitate. Totuși, trebuie luate în considerare și alte aspecte din astrogramă care să susțină asta.

Conjuncție cu Uranus ♅ = răzvrătire, iubire de libertate, originalitate, neobișnuit. Poate oferii talent și abilitate în ale electronicelor, inventivitate și matematică avansată. Izbucnirile nervoase sunt obișnuite. Este probabil ca persoana cu acest plasament să fie excepțională într-un fel sau altul.

Conjuncție cu Neptun ♆ = poate fi malefic în conjuncție cu o planetă conducătoare. Adesea găsit în astrogramele persoanelor bolnave mental, cei dependenți de droguri, alcoolici, anormali, persoane care sunt anormal de sensibile și de neîncrezătoare. (Aceasta se întâmplă doar în conjuncție cu alte planete). Pe de altă parte, zodia în conjuncție cu Neptun este găsită în horoscoapele multor compozitori și muzicieni faimoși. Neptun este octava superioară a planetei Venus în abilitatea de a crea frumusețe. Poeți, artiști și dansatori au adesea această conjuncție.

Conjuncție cu Pluto ♇ = intensitate extremă, acordă abilitate în practica magică, sentimente puternice, multă putere interioară, atitudine de tipul “fac sau mor”; mai degrabă moare decât să-și piardă onoarea; totul sau nimic. Foarte frecvent observat în horoscoapele celor născuți să fie vrăjitori. Acești oameni tind să-i schimbe pe cei cu care intră în contact.

 

Opozițiile și cvadraturile sunt un pic diferite de conjuncții, în aceea că ambele au tendința de a exagera și accentua trăsăturile negative. Trigoanele și sextilele sunt mai slabe, în general cu trăsăturile pozitive ale planetei.