DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Gradele și stelele fixe

0-1 grade din toate semnele semnifică începutul unor evenimente importante în viață, în astrologia predictivă (cum e revoluția solară)

29 grade din toate semnele marchează sfârșitul unor evenimente în viață, cum ar fi relațiile, părăsirea locului de rezidență și așa mai departe, în astrologia predictivă (cum e revoluția solară)

0-1 grade în Berbec ♈, Rac ♋, Balanță ♎ și Capricorn ♑ sunt grade extrem de critice, atât în astrologia predictivă cât și în cea natală. Acestea sunt cele patru semne cardinale; solstițiile Zodiacului. Lucrurile începute ar putea să dureze sau să nu dureze. Semnele cardinale indică începuturi în forță, însă le lipsește stabilitatea semnelor fixe sau adaptabilitatea semnelor mutabile. În multe cazuri, 0-1 grade în Balanță ♎semnifică începutul unei noi relații, în astrologia predictivă. Lucrurile guvernate de planetele aflate în aceste grade, casele în care sunt poziționate și cuspidele caselor împreună cu semnul care le guvernează în astrograma natală sunt de regulă de o importanță semnificativă în viață.

0-1 grade în Taur ♉ este întotdeauna permanent în astrologia predictivă, fie că este de bine, fie că este de rău.

0-1 grade din celelalte semnele fixe: Leu ♌, Scorpion ♏ și Vărsător ♒ sunt de durată. Semnele fixe semnifică permanență, stabilitate și lucruri care durează. În astrologia predictivă, lucrurile începute mai mult ca sigur vor fi de durată.

0-1 grade în Gemeni ♊, Fecioară ♍, Săgetător ♐ și Pești ♓ sunt începuturi predispuse schimbărilor. Întotdeauna semnele mutabile semnifică adaptabilitatea, neliniștea și schimbarea. Acestea pot fi ezitante și slabe. În astrologia predictivă, lucrurile începute sunt predispuse schimbărilor.

29 grade în Pești ♓ semnifică sfârșituri permanente în astrologia predictivă, la fel ca și 29 grade în Taur ♉.

13 și 26 grade în Berbec ♈, Rac ♋, Balanță ♎ și Capricorn ♑ oferă o importanță deosebită planetei/lor sau cuspidei casei care ocupa gradul. Chestiunile conduse de planete, chestiunile conduse de casele dominate de acele planete sau de casele în care se afla aceste grade se referă la ceva ieșit din comun ce are loc în viața persoanei cu acest aspect.

9 și 21 grade în Taur ♉, Leu ♌, Scorpion ♏ și Vărsător ♒ au o tendință spre ghinion. 21 grade în Scorpion ♏, cu siguranță este un grad al pierderii, atât în astrologia predictivă cât și în cea natală, însă pierderea nu este întotdeauna negativă.

4 și 17 grade în Gemeni ♊, Fecioară ♍, Săgetător ♐ și Pești ♓ sunt similare cu gradele 13 și 26 din semnele cardinale.

15 grade în Leu ♌ este unul dintre cele mai grave semne din zodiac, atât în astrologia natală cât și în cea predictivă. Proeminent în astrogramele ucigașilor în serie, a celor care servesc sentințe întreaga viața, cât și în astrogramele celor care au extrem de mult ghinion. Hellen Keller, oarbă și surdă de la o vârstă fragedă avea co-dominantul astrogramei, Marte, la 15 grade în Leu ♌ și nici-un semn de aer (semnele de aer reprezintă comunicarea). Stevie Wonder, orb, Pluto în Leu ♌ la 15 grade, Ludwig van Beethoven, surd, Saturn în Leu ♌ la 15 grade.

25 de grade în Leu ♌ reprezintă violență și unii care au acest aspect se află în închisoare pentru crime violente, în special cei care au dominanții (planetele conducătoare – prima casă) astrogramei în acest grad. În plus, acesta nu este un grad bun pentru o planetă nici în diagrama predictivă. Problemele care vor apărea ca rezultat al acestui plasament sunt legate de chestiunile guvernate de casa respectivă. Acesta este și un grad foarte puternic al alcoolismului. Mulți alcoolici au planete proeminente în Taur ♉, Leu ♌, Scorpion ♏ sau Vărsător ♒ la 25 de grade. Influența este și mai puternică dacă Neptun este implicat.

15 grade în Taur ♉, Scorpion ♏ și Vărsător ♒ este de asemenea un aspect nefericit, însă nu atât de grav cât este aspectul cu Leu ♌ în 15 grade, unul dintre cele mai grave grade ale Zodiacului.

16, 17, 18, 19, 22 și 25 de grade în Taur ♉ sunt cu toate grade ale violenței.

9 grade în Gemeni ♊ și Săgetător ♐ sunt cu toate grade ale violenței.

17 grade în Gemeni ♊ este un grad al omuciderii.

6 grade în semnele cardinale Rac ♋, Balanță ♎, Capricorn ♑ și Berbec ♈ indică posibilitatea unei dizabilități fizice, însă într-o măsură mai mică, în special dacă planeta ocupă prima casă, este proeminentă și/sau alți factori din astrogramă susțin asta.

6 grade în Leu ♌ sau Vărsător ♒ sunt ambele aspecte foarte grave pentru văz.

12 grade în Leu ♌ este un aspect al frumuseții.

9 grade în Vărsător ♒ sau Pești ♓ sunt cunoscute ca grade fatale, gradul ce oferă un picior deja în groapă, și grade ale suferinței. 9 grade în Pești ♓ este unul dintre cele mai grave grade ale Zodiacului.

9 grade în Săgetător ♐ este gradul unui luptător, și de asemenea un grad al omuciderii. Planete proeminente în acest grad sunt de asemenea observate în diagrama natală a reformatorilor religioși și spirituali.

22 grade în toate semnele, în special dacă semnele sunt fixe, e de rău, atât în astrologia natală cât și în cea predictivă.

 

STELELE FIXE: acordă o marjă de diferență de 1-2 grade pentru opoziții și conjuncții cu alte planete. Conjuncțiile și opozițiile sunt singurele aspecte care contează, conjuncțiile fiind cele mai importante. Următoarele interpretări contează când o stea fixă face conjuncție cu o planetă în astrograma cuiva sau un unghi sau daca este proeminent. Planetele personale cum ar fi dominantul astrogramei și unghiurile sunt importante, iar influența stelei fixe fiind evidențiată și în viață cât și în personalitate.

Cele 4 stele cele mai proeminente sunt:

  • Aldebaran: 9 grade în Gemeni ♊
  • Regulus: 29 grade în Leu ♌
  • Antares: 9 grade în Săgetător ♐
  • Formalhaut: 3 grade în Pești ♓

Aceste stele de asemenea pot fi evidente în magie.

  • Aldebaran este cunoscut ca ”Străjerul Estului”
  • Regulus este cunoscut ca ”Străjerul Nordului”
  • Antares este cunoscut ca ”Străjerul Vestului”
  • Formalhaut este cunoscut ca ”Străjerul Sudului”

 

ALPHERATZ – (Sirrah) [14 grade Berbec ♈]
Libertate, dragoste pentru mișcare, viteză, intelect și poate indica bogății și onoruri. Motivație puternică, încăpățânare și abilitatea de a porni la acțiune. Bine-cunoscut înaintea publicului, popularitate în fața gloatelor; faimă. Natură armonioasă, bună pentru relații.

BATEN KAITOS – [20 grade Berbec ♈]
Migrație forțată, accidente, naufragiu.

MIRACH – [0 grade Taur ♉]
Fericire în căsătorie, artistic, dragoste pentru frumusețe, intuiție puternică, minte briliantă, dispoziție creativă și generoasă. Face prieteni cu ușurință și îi inspiră pe alții. Oferă frumusețe, dragoste pentru casă, minte briliantă, mariaje reușite.

HAMAL – [6 grade Taur ♉]
Independență și voință puternică. Abilități de lider. Cruzime și crimă premeditată.

ALMACH (Alamack) – [14 grade Taur ♉]
Influență populară: ești foarte plăcut iar beneficiile vin de la alții. Poziții proeminente, posibilă faimă. Abilitate artistică.

CAPUT ALGOL – [25 grade în Taur ♉]
Aici avem una dintre cele mai violente stele din zodiac. În astrogramele natale, asta oferă o dispoziție foarte violentă cât și tendințe ucigașe. Aceste tendințe violente sunt intensificate atunci când persoana consumă droguri și/sau alcool. Aici avem nesuferitul, violentul, meschinul și viciosul bețiv. Pe cealaltă parte, poate oferi abilitate atletică. Când este sublimată, firea intensă poate conduce la a ajunge în vârf, însă treburile conduse de planeta ce ocupă acest grad adesea pot sfârși în dezastru și nenoroc. Când face conjuncție cu descendentul, violența poate veni de la alții, în special iubitul sau partenerul de viață. Am observat mai mult de o persoană cu Soarele în conjuncție cu această stea fiind un mincinos patologic.
Energie distructivă foarte negativă, iar absorbirea energiei acesteia poate cauza nebunie permanentă.

ALCYONE – PLEIADELE – [29 grade Taur ♉]
Aceasta este o stea rea. Foarte rea pentru vedere și poate indica orbire. Mai aduce și amărăciune și un motiv pentru care să plângi. Poate oferi o perspectivă exactă și o natură care judecă cu asprime. Dragoste puternică pentru natură, ambiție, posibile răni la față, eminență.

HYADES – [5 grade în Gemeni ♊]
Oferă un apetit sexual puternic, natură lacomă, supra-indulgentă și excesivă. Îi exploatează pe ceilalți. Poate indica un succes extraordinar în viață. Lipsa controlului și obiceiurile proaste pot cauza căderea. Un nivel de energie ridicat, cu multă abilitate militărească.

OCHIUL NORDIC AL TAURULUI, EPSILON TAURI – [7 grade Gemeni ♊]
Oferă talent artistic, abilitate în ale scrisului, popularitate, abilitate științifică și ocultă. Această stea este găsită în diagrama astrologilor. Poate aduce contribuții remarcabile în domeniul lor de activitate.

ALDEBARAN – [9 grade Gemeni ♊]
Străjerul Estului
Guvernează peste palme și degete. Predispus la pneumonie. Este posibilă o moarte violentă. Energie ridicată și ambiție. Poate atrage inamici periculoși. Aceasta este o stea a luptei și a războiului.

RIGEL – [16 grade Gemeni ♊]
Bogății, onoruri și poziții înalte de durată. Bună pentru cariere militare. Ambiție și muncă din greu. Abilitate mecanică bună. Abilitatea de a-i învăța pe alții, oarecum convențional. Avansare militară sau ecleziastică grozavă, dacă se află în conjuncție cu Mijlocul Cerului. Acești oameni pot rămâne deasupra, atâta timp cât depun efort.

BELLATRIX [20 grade Gemeni ♊]
Onoruri militare și de altă natură, care sfârșesc în dezastru. Rău pentru vedere. Abilitatea de a lua decizii rapide, dogmatic. Natură beligerantă, îndrăzneață și aventuroasă. Guvernează înșelăciunea și falsul. Dacă Bellatrix face conjuncție cu MC (medium coehli), acea persoană poate fi un escroc sau un falsificator.

CAPELLA – [ 21 grade Gemeni ♊]
Curios, minte ageră, dragoste pentru învățare și cercetare. Indică onoruri și bogății războinice sau ecleziastice, adesea urmate de risipiri și cheltuieli care conduc la descompunere. De natură neobișnuită, excentrică.

ALNILAM – [23 grade Gemeni ♊]
Revarsă onoruri în special când se află în conjuncție cu MC.

POLARIS – [28 grade Gemeni ♊]
Puteri spirituale și mult respect câștigat pe seama acestora. Posibile boli și afecțiuni. Moștenirile pot întâmpina probleme și ghinion. Instincte bune și abilitatea de a-ți găsi calea. Când această stea este proeminentă, instinctual cât și bunul simț sunt puternice în găsirea propriei căi.

BETELGEUSE – [28 grade în Gemeni ♊]
Aceasta este una dintre cele mai norocoase stele fixe și apare în mod frecvent și proeminentă în diagramele celor care au ajuns sus de tot. Succes, bogății, onoruri și faimă. Mult noroc în viață. Acesta este Steaua lui Satan.

SIRIUS (ALPHA CANIS MAJORIS) sau CÂINELE LUI ORION – [13 grade Rac ♋]
Poziții importante în guvern, onoruri, faimă. Pericol din partea câinilor. Pericol și violență.

CASTOR – [20 grade Rac ♋]
Violență, faimă pe neașteptate, urmată de închisoare sau ocară. Slăbiciune a ochilor, accidente la față. Bine manierat, principii puternice. Dispoziția este adesea bine manierată și cu principia puternice.

POLLUX – [23 grade Rac ♋]
Abilitate atletică, bun pentru artiștii marțiali, boxeri, luptători și războinici. Rău pentru vedere și cu posibile răni la ochi și față. În conexiune cu otrăvuri; onoruri urmate de ocară. Posibilă întemnițare. Natură nemiloasă, șireată și intrigantă.

PROCYON – [25 grade Rac ♋]
Guvernează peste câini, însă poate aduce pericol legat de mușcături. Realizare prin eforturi personale. Pericol de la lichide, otrăvuri și gaze. Gelos și certăreț, cu o voință puternică. Pune ideile în acțiune.

PRAESEPE – [7 grade în Leu ♌]
Rău pentru vedere. Pierderile vin prin alții. Aventuros, brutal, pervers, nesăbuit.

ALPHARD – [26 grade Leu ♌]
Lipsă de control, violență, lipsit de etică, predispus la încarcerare și tragedie. În conexiune cu otrăvuri și toxine. Aceasta este o altă stea foarte nenorocoasă, care apare în mod frecvent în diagramele criminalilor în serie.

REGULUS – [29 grade în Leu ♌]
Străjerul Nordului
Abilitate astrologică, independent și vivace. Caracter distrugător, onoruri militare. Putere, succes și abilitate de lider. Este posibilă căderea dezastruoasă din poziții proeminente.

ZOSMA – [9 grade Fecioară ♍]
Victimizare, nefericire, suferință, predispus dezavantajării și abuzului. Cei care au această stea în aspect, adesea suferă într-un fel anume. Pot exista problem fizice și/sau dizabilități.

DENEBOLA – [21 grade Fecioară ♍]
Onoruri și avere, impulsivitate, ocară, regrete, nenorocire prin forțele naturii.

VINDEMIATRIX – [9 grade Balanță ♎]
O tendință către probleme spinale. Falsitate, probleme cu coloana vertebrală, nesinceritate. Pierderea partenerului. Probleme și pierderi din cauza femeilor, dacă această stea este în conjuncție cu Neptun (Bill Clinton este un exemplu perfect aici). Această stea este o altă influență negativă.

ALGORAB – [13 grade Balanță ♎]
Cineva care este distructiv, răuvoitor, diabolic și mincinos. Oameni de afaceri sau politicieni necinstiți. Egocentric, fermecător și viclean. Denaturat.

SPICA – [23 grade Balanță ♎]
Bogății și onoruri, avere și faimă, oferă abilități în știință, artă, scris, muzică, creativitate; sociabil. Mare binefăcător fiecărei planetă cu care este în conjuncție. Spica a fost aleasă ca o influență proeminentă în planul general al orașului Washington DC, datorită energiilor ei benefice.

ARCTURUS – [23 grade Balanță ♎]
Reputație prin autodeterminare, avere prin călătorie, succes de durată; se enervează ușor.

PRINCEPS – [2 grade Scorpion ♏]
Minte inteligentă, bun pentru cercetare și talent pentru știință.

ALPHECCA – [11 grade Scorpion ♏]
Această stea oferă talent artistic, talent pentru poezie, ocultism și abilitate de vindecare. Succes în schimburi și comerț. Abilități de lider; tendința de a fi un singuratic.

SCARA SUDICĂ – [14 grade Scorpion ♏]
Această stea poate aduce problem, deoarece face conjuncție la 15 grade. Pot exista anormalitate fizică și/sau probleme de sănătate serioase. Are reputația de a face persoana să fie otrăvită. Rea-voință, boală, minciună, pericol de la otrăvuri, violență, sănătate precară.

SCARA NORDICĂ – [18 grade Scorpion ♏]
Onoare, distincție, ambiție. Avere mare.

UNUKALHAI – [21 grade Scorpion ♏]
Această stea indică o pierdere într-o arie sau alta, atât în astrologia natală cât și în cea predictivă. În predicție, această pierdere nu este întotdeauna de natură negativă. Perversiuni, lipsa autocontrolului, pericol de la otrăvuri. Personalitatea poate fi crudă și vulgară. Aceasta este o stea a morții.

ANTARES – [9 grade Săgetător ♐]
Străjerul Vestului
Impulsiv, tare de cap, încăpățânat, curajos, evenimente impredictibile, viață tulburată, pierderea succesului rezultă în urma pierderii de sine. Marțial, poate aduce onoare și favoruri, bun pentru militărie. Aceasta este steaua războinicului. Cei cu această stea proeminentă în astrograma natală adesea se răzvrătesc împotriva opresiunii religioase și spirituale, aducând schimbări drastice în acele arii.

LESATH – [23 grade Săgetător ♐]
Fățiș, pervers, asociat cu acidul; pericol.

ACULEUS – [25 grade în Săgetător ♐]
Probleme cu vederea, abilitate de conducere, predispus la atacuri mentale, verbale sau spirituale. Victima bârfei.

ACUMEN – [27 grade Săgetător ♐]
Pe o notă joasă, acești oameni pot fi uzați de viață, astfel încât să ajungă să nu le mai pese. Ocară, probleme juridice, încarcerare.

WEGA – [15 grade Capricorn ♑]
Talent ocult, bogății și faimă. Idealist, plin de speranță și rafinat. Pretențios, artistic.

DENEB – [19 grade Capricorn ♑]
Bun pentru militărie, războinici plini de succes, abilitate pentru comandament. Benevolență.

TERREBELLUM – [24 grade Capricorn ♑]
Lacom, intrigant, perspicace. O bogăție cu vină și cu reputație rea.

ALTAIR – [1 grad Vărsător ♒]
Îndrăzneț, încrezător, încăpățânat, îmbogățire pe neașteptate, poziții înalte de conducere, pericol din partea reptilelor, aventuros riscant.

GIEDI – [2 grade Vărsător ♒]
Binefăcător. Se fac sacrificii, evenimente ciudate sunt aduse în viață. Suspiciune și neîncredere.

ARMUS – [11 grade Vărsător ♒]
Sâcâitor, instabil, vrednic de dispreț, răutăcios.

DENEB ALGEDI – [23 grade Vărsător ♒]
Viața acestei persoane este adesea plină de schimbări însă întotdeauna pe marginea prăpastiei. Aceștia sunt de obicei de încredere, juști și corecți cu o cunoaștere a firii umane.

FORMALHAUT – [3 grade Pești ♓]
Străjerul Sudului
Efect variabil, spre bine sau rău. Norocos și plin de putere. Învățare bună, nume nemuritor. Multă muncă din greu. Sporește și amplifică orice planetă cu care intră în conjuncție.

DENEB ADIGE – [4 grade Pești ♓]
Această stea oferă o inteligență deasupra mediei cât și o fire idealist. Banii pot fi făcuți prin artă și științe. Adesea există talent psihic cât și o dispoziție plăcută.

ACHERNAR – [15 grade Pești ♓]
Onoruri regale, succes în poziții publice, filozofic, răbdător, cu înclinații spre religie. Poate exista nenoroc și probleme cu orice planetă la 15 grade.

MARKAB – [23 grade Pești ♓]
Pericol de la foc, febră, tăieturi și explozii. Poate oferii avere bună. Bun pentru natura spirituală și pentru minte. Ambițiile sunt adesea nerealizate.

SCHEAT – [28 grade Pești ♓]
Nenorocire extremă, suicid, înec, crimă, își face și pierde prieteni în mod rapid, natură impredictibilă, înclinat spre fantezie.