Atunci când lucrările sunt personale, cu privire la tine însuţi, este momentul în care invocăm energia şi o proiectăm din noi înşine.

Evocarea energiei este diferită. Atunci când vrăjile îi au în vizor pe alţii, este important ca energia să fie evocată, deoarece energia pe care o proiectezi din tine însuţi, va stabili o conexiune între tine şi persoana la care o trimiţi. Acest lucru este de nedorit, atât în cazul blestemelor cât şi în cazul vindecării, din motive evidente. În astfel de situaţii, energia pe care o trimiţi trebuie luată din univers. Este foarte important să stăpâneşti atât evocarea cât şi invocarea elementelor, pentru a avansa la nivele superioare de abilitate.

 

Evocarea Focului

Intră în transă şi vizualizează-te în mijlocul unui foc imens. Simte căldura şi fierbințeala focului şi auzi sfârâitul şi trosnitul flăcărilor. Acum, începe să colectezi şi să condensezi acel foc într-o sferă în faţa ta. Cu cât direcţionezi mai mult din elementul focului în această sferă, cu atât mai densă, substanţială şi mai fierbinte aceasta va deveni. Ar trebui să simţi căldura acesteia, în timp ce faci acest lucru. Cu cât mai mult compresezi şi condensezi focul în sfera din faţa ta, cu atât mai fierbinte aceasta va deveni. Ar trebui să ai senzaţia că te afli într-un cuptor.

Acum, dizolvă sfera cu foc, vizualizând-o disipându-se – exact opozitul momentului în care ai creat-o. Continuă să o vizualizezi disipându-se, pierzându-şi din tărie, putere şi căldură şi eventual dizolvându-se de tot, până când nu mai rămâne nimic din ea.

 

Referinţe:
Iniţiere în Ermetism, de Franz Bardon