DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Despre hipnoză

Cu toții avem o parte stângă și o parte dreaptă a creierului. Partea stângă a creierului este mintea conștientă pe care o folosim în fiecare zi pentru a lua decizii în mod conștient și a ne folosii logica. Aceasta este partea masculină activă a creierului. Partea pasivă este partea dreaptă a creierului. Aceasta este partea feminină receptivă. Partea dreaptă a creierului este foarte sugestibilă și este partea pe care o accesăm în timpul meditației și a hipnozei.

Pentru a accesa partea dreaptă pasivă, partea stângă activă trebuie estompată. Este ca și atunci când umbli la cablurile de electricitate: mai întâi trebuie să oprești curentul. Dacă nu oprești curentul, un scurt circuit va împiedica accesare cablurilor. Mintea funcționează în același fel.

Cu cât mai mult partea stângă și activă a creierului îți este mai subjugată și cu cât transa este mai adâncă, cu atât mai receptivă este partea dreaptă și pasivă.

Pentru a te hipnotiza cu succes, trebuie să intri într-o transă adâncă. Pentru a hipnotiza o altă persoană, trebuie să aduci acea persoană într-o transă adâncă – cu cât mai adâncă cu atât mai bine.

Pentru a hipnotiza pe cineva, cel ce efectuează hipnoza trebuie să stabilească un fel de legătură cu subiectul. Oamenii care sunt foarte sugestibili, impresionabili și naivi, sunt cei mai buni subiecți. Este dificil de lucrat cu cei care sunt nervoși, cinici și inconfortabili cu hipnoza. Agenția Centrală de Inteligență (CIA) și alți profesioniști lipsiți de etică folosesc substanțe barbiturice pentru subiecții rezistenți. Aceștia folosesc exact atât cât trebuie, astfel încât mintea să fie receptivă sugestionării. Dacă folosesc prea mult, sesiunea va fi un eșec.

Succesul unei sesiuni depinde de cât de setată este mintea în legătură cu sugestiile. Problemele cronice și de lungă durată, suprimările adânci și blocajele mentale pot necesita multe sesiuni pentru a fi doborâte. Sugestiile și afirmările trebuie repetate și repetate pentru a dărâma zidurile din minte.

Prin hipnoză, operatorul deține controlul. Măsura în care acest control este deținut de un profesionist este egală cu cazul în care subiectul își schimbă viața în totalitate așa cum îi este comandat de către operator. Au existat nenumărate rapoarte în care psihiatrii și-au hipnotizat pacienții și au făcut sex cu aceștia. Pacientului i-a fost spus în timpul sesiunii să nu își amintească nimic după ce se trezește. Acesta este un exemplu frecvent întâlnit. Când îi dai voie altei persoane să te hipnotizeze, în mod literal îți pui întreaga viața în mâinile ei, pentru că ești din ce în ce mai mult sub controlul acelei persoane, cu fiecare sesiune.

Pentru a împiedica o persoană să te hipnotizeze, trebuie să-ți programezi mintea să nu poată fi hipnotizată niciodată de o altă persoană. Asta creează un blocaj. Este cunoscut faptul că hipnotizatorii plasează propriile blocaje în mințile subiecților. Unii plasează mai multe. Cel mai larg răspândit este acela care provoacă o amnezie totală cu privire la sesiune, în subiectul hipnotizat. Alte blocaje folosite de hipnotizatorii fără etică le includ pe acelea prin care subiectul poate fi hipnotizat doar de operator, și nimeni altcineva. Acestea au implicat chiar și cazuri în instanță: situații în care operatorul a folosit subiectul amnezic, pentru a comite crime. Mintea umană poate fi programată să aibă amnezie în orice situație și împrejurare.