DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Deschiderea chakrei a 6-a

Al treilea ochi e o EXTENSIE a chakrei a 6-a, cea din urmă fiind localizată imediat sub chakra coroanei, exact în mijlocul creierului. Deschiderea chakrei a 6-a (aceasta se deschide în același fel ca și al 3-lea ochi și ar trebui deschisă numai după ce toate celelalte chakre au fost deschise) îți va activa și glanda pineală. Vezi linkul pentru deschiderea celui de-al 3-lea ochi.

Mudra folosită la deschiderea celui de-al 3-lea ochi nu e obligatorie aici.

Datorită puterii și a cantității ridicate de energie a acestei chakre, nu recomand ca ea să fie deschisă până nu au fost deschise în prealabil toate celelalte chakre. Al 3-lea ochi ar trebui să îți fie deschis în mod complet, întrucât acesta acționează pe post de ventilator pentru energiile puternice ale chakrei a 6-a.

Am descoperit acest lucru destul de recent, în urma propriilor mele experiențe în meditație. Fiecare carte pe care am citit-o (și am citit mai mult de o grămadă), se axa pe al 3-lea ochi și niciodată pe chakra a 6-a – care se află direct în spatele celui de-al 3-lea ochi. În urma propriilor mele experiențe, am descoperit că chakra a 6-a este conectată în mod direct la glanda pineala, pe care o activează. Se pare că este mult mai puternică decât al 3-lea ochi.

  1. Așază-te într-o poziție confortabilă, cu spatele drept. Inspiră profund și când expiri vibrează „Toth.” Toth e Zeul Lunii și patronează peste chakra a 6-a și peste al 3-lea ochi. Expiră ușor și vibrează: T-T-T-T-O-O-TH-TH (vibrează sunetul o singură dată pe expirație, ca și în cazul respirației humice sau „zumzăite” din yoga).
    Acum, ceea ce urmează e important: vibrează T-ul și O-ul în același timp. Ar trebui să  ții sunetul T-T-T pe parcursul întregii expirații. Limba îți va vibra între dinți. S-ar putea să dureze câteva secunde ca să ajustezi aceasta vibrație, până când o poți simții în mijlocul capului; nu te îngrijora dacă nu o simți imediat, doar continuă.Încearcă să ajungi la vibrația corectă, pe care o poți simți în frunte. Asta îți poate lua timp și experiență. S-ar putea să trebuiască să încerci de multe ori, poate chiar în jur de 10-15 ori sau mai mult, pentru a-ți ieși cum trebuie.
  2. Fă ce îți este spus mai sus de 4 ori la rând și apoi relaxează-te
  3. Acum aliniază-ți chakra a 6-a în mod corect, aliniind-o cu vârful în jos, precum este ilustrat în imaginea de mai sus. Culoarea acesteia este indigo.
  4. Este foarte important ca acest exercițiu să fie făcut timp de 4 zile consecutive, preferabil la o distanță de 24 de ore.