DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Deschiderea celui de-al 3-lea ochi

Acest exercițiu trebuie efectuat cu o vibraţie și un ton specific.

 

Trebuie să faci acest exercițiu timp 7 zile la rând. Acestor patru zile ar trebui sa le urmeze un program sistematic de meditație consistentă pe cel de-al 3-lea ochi, pentru a-l deschide complet și pentru a stabili un flux de energie continuu. Acest exercițiu nu face decât să îl activeze.

 

 1. Așază-te într-o poziție confortabilă, cu spatele drept.
 2. Plasează-ți mâinile ca în imaginile alăturate. Pentru dreptaci, palma mâinii drepte ar trebui să fie închisă (formând un pumn) în jurul degetului arătător de la mâna stângă; pentru stângaci, palma stângă trebuie să formeze un pumn în jurul degetului arătător de la mâna dreaptă. Degetul mare ar trebui să apese arătătorul în locul unde se termină cuticula, cum este arătat în fotografia alăturată.
  Dacă simți un ușor șoc electric, vei știi că apeși în locul corect. Nu de descuraja dacă nu îl poți găsi. Acest lucru li se manifestă, de regulă, celor care au aure mai puternice. Această poziție a mâinilor redirecționează cursul energiei către al 3-lea ochi. Aceasta mudra poate fi folosită oricând în cadrul meditației de zi cu zi pe al 3-lea ochi. Menține această poziție pe parcursul întregii meditații.
 3. Inspiră profund, iar atunci când expiri, vibrează “Toth”. Toth este Zeul Lunii și patronează peste Chakra a 6-a și peste al 3-lea ochi. Dă drumul ușor aerului și vibrează: T-T-T-T- O-O-O-TH-TH-TH (vibrează sunetul o singură dată pe expirație, ca și în respirația humică din Yoga)
  Acum, asta este important: vibrează T-ul și O-ul în același timp. Ar trebui să ții sunetul T-T-T pe parcursul întregii expirații. Limba îți va vibra între dinți. S-ar putea să dureze câteva secunde ca să ajustezi aceasta vibrație, până când o poți simții în mijlocul frunții (cel de-al 3-lea ochi), nu te îngrijora dacă nu o simți imediat, doar continuă.Încearcă să ajungi la vibrația corectă, pe care o poți simți în frunte. Asta îți poate lua timp și experiență. S-ar putea să trebuiască să încerci de multe ori, poate chiar în jur de 10-15 ori sau mai mult, pentru a-ți ieși cum trebuie.
 4. Repetă cele de mai sus de 4 ori și apoi relaxează-te
 5. Acum aliniază-ți al 3-lea ochi corect, aliniindu-l cu vârful spre interiorul frunții tale, precum este ilustrat în imagine.
 6. Culoarea lui este alb briliant, ca a unui soare în miniatură.
 7. Este foarte important ca acest exercițiu să fie făcut timp de 7 zile consecutive, preferabil la o distanță de 24 de ore între ele.
 8. După ce ai terminat, meditează pe al 3-lea ochi pentru a asigura un flux de continuu de energie la nivelul acestuia.

Este important să te relaxezi și să nu-ți încordezi mușchii oculari, chiar dacă ochii tăi sunt închiși. La început nu vei vedea nimic altceva decât întuneric, depinzând de cât de activă îți este această chakră, apoi este posibil să vezi culori și forme care se învârt aiurea, ca un caleidoscop. Când faci această meditație îndeajuns și regulat, culorile și formele vor deschide permite imaginilor să se formeze. Amintește-ți să fii mereu relaxat. Este normal să simți presiune la nivelul celui de-al 3-lea ochi, după ce exercițiul de mai sunt este complet. Această senzație, în general, trece cu timpul.

La ce te poți aștepta:
Una dintre primele experiențe este o durere de cap sau o presiune în mijlocul frunții. Această senzație ar putea fi simțită ca și cum ar porni din interior, de regulă 2-3 cm sub suprafața frunții; acest lucru este normal, deoarece acest exercițiu are efect direct asupra chakrei a 6-a.

Aceasta este un semn pozitiv că glanda pineală este activată și începe să funcționeze într-o manieră sănătoasă.
De asemenea s-ar putea să simți acea durere orișicând îți concentrezi atenția pe al 3-lea ochi sau meditezi pe el. Acest lucru este de asemenea perfect normal și va dispărea cu timpul.

*Unele persoane pot experimenta o migrenă care poate dura câteva ore. Gravitatea efectelor secundare depinde de cât de atrofiată este glanda pineală în momentul în care începi această meditație*

 

Desenul: “Cap de femeie” de Lenardo, 1508