DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Cum să citești o diagramă astrologică

Amintește-ți faptul că interpretările pentru fiecare aspect, plasament în case și zodia în care se află o planetă sunt diferite. Trebuie să iei în considerare fiecare plasament al altor planete, zodii și poziții ale caselor, împreună cu forma astrogramei și să le îmbini. Se poate face o prezicere exactă prin interpretarea astrogramei atunci când anumite plasamente și aspecte se susțin unul pe celălalt; adică atunci când există alte aspecte ce scot în evidență aceleași trăsături de personalitate sau experiențe de viață. Majoritatea astrogramelor au plasamente și aspecte care se susțin între ele, accentuând anumite trăsături sau evenimente din arii specifice ale vieții.

PUNCTE IMPORTANTE:

  • Planete până în 5 grade sau mai puțin de un unghi (ascendent, descendent, mijlocul cerului – sau meridian, IC) sau în casele angulare; prima, a 4-a, a 7-a sau a 10-a sunt mai puternice.
  • Planetele în casele cadente: a 3-a, a 6-a, a 9-a și a 12-a sunt mai slabe
  • Planetele care se află în zodiile lor conducătoare sunt puternice
  • Planetele interceptate sunt mai slabe
  • Planetele care se află în zodiile lor exaltate sau de casă sunt mai puternice; în zodiile detrimentului sau decăderii lor, sunt mai slabe. *Vezi linkul către „poziționări importante”, de mai jos
  • Dacă Jupiter ♃ și/sau Soarele ☉ face un aspect cu o planetă, influența acesteia este accentuată, iar în cazul în care Saturn ♄ și/sau Neptun ♆ face un aspect cu o planetă, influența acesteia este diminuată.

Planeta guvernatoare este cea mai importantă planetă:
Cel mai important factor într-o astrogramă este planeta/ele guvernatoare și co-guvernatoare (pot există mai multe). Planeta/ele care guvernează asupra ascendentului/elor și a planetelor din prima casă – dacă este cazul (co-guvernatori). Pot exista mai multe semne ascendente în cazul unui semn interceptat în prima casă. Planeta/ele care guvernează asupra zodiei interceptate este/sunt co-guvernatoare. Într-o astrogramă exactă, guvernatorul din prima casă reprezintă persoana a cărei astrogramă o citești. În cazul astrogramei predictive, guvernatorul astrogramei o reprezintă pe persoana/entitatea pentru care astrograma este citită.

În ce zodie se află planeta guvernatoare?
Cu excepția cazului în care avem un stellium sau mai mult de două planete în altă zodie, personalitatea va fi influențată de zodia în care se află guvernatorul. Un alt aspect este adăugat personalității dacă există mai mulți guvernatori, iar cititorul trebuie să le îmbine pe ambele. În cazul în care persoana respectivă are trei sau mai multe planete guvernatoare, aceasta este complexă cu diferite aspecte ale personalității, reacționând diferit în anumite situații. Dacă zodiile sunt foarte diferite, de exemplu ca Berbec ♈ și Pești ♓, este posibil ca persoana să apară extrovertită uneori iar alteori introvertită.

Zodia în care se afla planeta guvernatoare este mai important decât zodia Lunii ☾ sau a Soarelui ☉.

În ce casă este poziționată planeta guvernatoare?
Orice chestiune dominată de această casă va fi foarte important în viață. De exemplu, planeta guvernatoare în casa a 12-a va oferi abilitate psihică, nevoie de izolare, o personalitate rușinoasă cu excepția cazului în care sunt prezenți alți factori, cum sunt planete în Berbec sau alte zodii extrovertite care să contrazică cele de mai sus.

Care este gradul conjuncției planetei guvernatoare?
Dacă guvernatorul este plasat într-un grad semnificativ, cum ar fi o conjuncție cu o stea fixă sau pe un grad critic sau notabil, acesta va afecta viața în bine sau rău.

Guvernatorul astrogramei este interceptat sau în retrograd?
Dacă guvernatorul este interceptat sau în retrograd, a 2-a jumătate a vieții va fi mai bună decât primii ani de viața. Un dominator în retrograd indică un așa numit ”înflorit după ce trece sezonul”, în special dacă mai mult de două planete sunt în retrograd. Dacă există multe planete în retrograd, indică ce este spus mai sus, chiar dacă guvernatorul este direct.

Ce alte planete fac un aspect cu planeta guvernatoare în astrogramă?

Cum stau lucrurile cu aspectele strâmte?
Cu cât aspectul este mai strâmt, cu atât este mai pronunțată influența acestuia asupra personalității și asupra evenimentelor în viață. Aspectele strâmte, în special cele exacte, pornesc evenimente atunci când alte planete interacționează cu acestea prin intermediul tranzițiilor sau progresiilor. Observă poziționările în case pentru tipul de eveniment și natura planetelor implicate.

Planeta guvernatoare sau alte planete personale fac conjuncții cu stele fixe sau noduri ale lunii?
Planetele care faci conjuncții cu stele fixe vor fii influențate de natura stelelor fixe. Nodul Sudic este cel al sorții, rele sau bune. Nodul Nordic adesea indică abilități speciale sau talente. Întotdeauna uită-te la zodiile și poziționările în case.

Stelliumurile:
Un Stellium este o grupare de trei sau mai multe planete într-un anumită zodie, toate conectate printr-o conjuncție. Într-o astrogramă, zodia va domina personalitatea, iar dacă întregul stellium este într-o casă, chestiunile acelei case vor fi scoase în evidență în viață. Când stelliumul este tranzitat de alte planete, în viața vor exista evenimente majore legate de firea planetelor ce fac tranzitul și stelliumul. Ariile vieții reprezentate de casa ce conține stelliumul vor fi de o importanță deosebită în viața acelei persoane.

Aspectele strâmte:
Aspectele care au un orb de două grade sau mai puțin au o influență intensificată asupra aspectului. Aspectele exacte, în special dacă sunt implicate două planete, reprezintă o experiență de viață care este destinată.

Nodurile Lunii:
Planetele care fac conjuncții cu Nodurile Lunii sunt semnificative. Nodurile Lunii reprezintă destinul. Planetele care fac conjuncții cu Nodul Nordic al Lunii sunt adesea benefice, însă nu întotdeauna. Nodul Sudic reprezintă o influență puternică asupra sorții și atunci când face o conjuncție cu o planetă, în special dacă aspectul este strâmt, semnifică destinul aspectelor dominate de casa în care se află zodia guvernată de planeta respectivă.

În ce case se află Nodurile Lunii? Se aliniază Nodurile Lunii cu alte grade din astrogramă?
Din nou, acestea reprezintă soarta, în special dacă se aliniază cu două sau mai multe planete, unghiuri sau grade ale anumitor cuspide din case. Anul în care un eveniment predestinat are loc, poate fi observat în Returul Solar al persoanei respective.

Configurări planetare:
Cuadraturile în T, trigoanele mari, yodurile și stelliumuri; toate influențează interpretarea corectă a unei astrograme.

Accentul pe emisfere:

  • Dacă majoritatea planetelor se află în jumătatea de Est (punctele cardinale apar invers într-o astrogramă), de la MC (mijlocul cerului) către IC (opusul – ”fundul cerului”, lat. Immum Coeli), persoana respectivă este de obicei liberă să își creeze propriul drum în viață și le displace orice interferență din partea altora. Sunt independenți, încep lucruri de unii singuri și se bazează pe propria persoană.
  • Dacă majoritatea planetelor se află în jumătatea vestică (IC spre MC), există o nevoie puternică de alte persoane. Cei din jur își pun amprenta asupra acestei persoane, iar în cazuri extreme, alții pot controla viața unei persoane cu acest aspect. În cazuri rare, poate exista o dependență de alții pentru a supraviețuii, cum ar fi cazuri de handicap fizic.
  • Cu majoritatea planetelor spre Nord (jumătatea planetelor de la fundul astrogramei; de la ascendent la descendent), intimitatea personală este importantă. Această persoană are nevoie de timp pentru a fi singură împreună cu o nevoie de a fi în siguranță.
  • Oamenii care au majoritatea planetelor în Sud (jumătatea de sus a astrogramei) le place să iasă afară și sunt sociabili. Acești oameni nu s-ar supăra să fie centrul atenției sau să vorbească în public. Majoritatea sunt extrovertiți și le place să aibă roluri de lideri.

Planetele care se află în grade importante au o influență puternică în astrogramă iar aspectele vieții asupra cărora domină și/sau aspectele caselor dominate de zodiile pe care acestea le domină vor fi influențate în mod pozitiv sau negativ în concordanță cu natura gradului. De asemenea, aici intră și cuspidele caselor pe grade notabile. De exemplu, dacă Marte ♂ este plasat pe un grad negativ înseamnă că nu va fi bine pentru aspectele dominate de casa în care se află Berbec ♈ în cuspidă și de asemenea poate aduce ghinion în casa în care este plasat Marte. Gradele pozitive trebuie notate pentru a găsi unde sunt răsplătite eforturile unei persoane și unde se află darurile, talentele și abilitățile.

Plasamentul și aspectele lui Saturn ♄
Saturn reprezintă cel mai negativ aspect din viață. Aspectele create între Saturn și alte planete sau de case și Saturn, dezvăluie unde experimentăm probleme, limitări, pierderi și refuzuri în viață.

Puncte importante și sensibile:
Zenitul și anti-zenitul: acestea sunt puncte importante ale destinului la fel ca și nodurile Lunii. Adesea cei iubiți sau apropiați vor avea o planetă importantă ce va face o conjuncție cu zenitul/ anti-zenitul. La prima întâlnire sau începutul unei relații, de multe ori, planeta/ele care progresează astrograma celeilalte persoane vor trece prin acest punct.

Punctul de Est și Punctul de Vest
Când o planetă face o conjuncție, influența unuia dintre aceste puncte va fi evidențiată în astrogramă, iar chestiunile specifice casei a cărui semn în cuspidă este guvernat de planeta respectivă, reprezintă o mare importanță în viață.

Eclipsa prenatală
Este aproape la fel ca zeniturile și Nodurile Lunii în sensul relațiilor destinului și a evenimentelor în viață.

Puncte planetare de mijloc
Acestea sunt importante când o planetă le intersectează sau face conjuncție prin tranzit sau progresie

Planete în retrograd
Plasamente planetare speciale
Planetele: zodiile, casele și aspectele
Configurații planetare
Grade și stele fixe