LOCALIZARE: Mijlocul pieptului ELEMENT: Foc/aer CULOARE: Verde NUMĂR DE PETALE: 12 PLANETĂ: Mercur GEN: Neutru ZI: Miercuri METAL: Mercur FUNCȚIE: Chakra Inimii este conectorul neutru dintre chakrele superioare și cele inferioare STARE INTERIOARĂ: Ușurință, proiecție astrală CHAKRA INIMII NU ARE PERECHE Chakra Inimii este cunoscută în sanscrită ca ”Anahata” și este conectorul neutru al sufletului, făcând legătura dintre cele trei chakre feminine situate deasupra ei și cele trei chakre masculine situate dedesubtul ei. Controlează sistemul circulator al sufletului. Chakra inimii se diferențiază de celelalte chakre, în aceea că are forma unui yoni.

”… Din loc în loc de-a lungul acestei fâșii, erau șapte turnuri – Turnurile lui Satan (Ziarahs) – șase dintre acestea sub formă trapezoidală iar unul, aflat în mijlocul celorlalte pe Muntele Lalesh, avea forma unui con ascuțit și canelat.” – – Ritualurile Satanice de Anton LaVey

Extrasul de mai sus este de asemenea o alegorie, întrucât centrul este unul fără pereche: chakra inimii. Chakra inimii are putere, însă nu puterea pe care o are cea mai puternică chakră a sufletului, chakra Soarelui ”666”. Puterile chakrei inimii sunt mai mici. Acesta este motivul pentru care inamicul promovează la nesfârșit această chakră în cărțile populare (despre spiritualitate) și în dogmele new age, care sunt super accesibile publicului larg. Am remarcat prin experiența mea personală cu vindecarea animalelor, că energia vindecătoare a chakrei solare poate fi direcționată și proiectată în mod efectiv prin chakra inimii, în timp ce îmi țineam animalul la piept. Am găsit că această tehnică este mult mai puternică și efectivă decât vindecarea cu mâinile. De asemenea, muți oameni care se pot proiecta astral, își părăsesc trupul prin chakra inimii.