DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
DanishEnglishFrenchGermanPortugueseRomanianRussianSpanish
Casele Zodiacului

Prima casă:
Unghiulară
Casa Vieții
Prima și cea mai importantă din cele patru unghiuri; prima casă domină asupra sinelui și îl reprezintă; tipul corporal, potențialul pentru a deveni un lider, personalitatea, viziunea asupra lumii, fizicul, înfățișarea, sănătatea fizică, începuturile în viață, imaginea de sine, concepția generală și cum suntem văzuți de alții. Aceasta este cea mai importantă casă în astrograma natală.

 

A doua casă:
Succesoare
Casa materială
Domină banii, posesiunile materiale, dorințele materiale, câștigurile materiale și financiare sau pierderile venitului cât și capacitățile de câștig și cheltuit. A doua casă de asemenea arată valorile materiale ale unei persoane, felul în care le cheltuie și atrage.

 

A treia casă
Cadentă
Casa relațiilor
Domină: frații, surorile, rudele, vecinii, comunicațiile, școala la început, călătoria de scurtă durată, mediul înconjurător/vecinătatea, automobilele, autobuzele, trenurile, abilitatea de a învăța, radiourile, televizoarele, ziarele, gândurile, maniera în care comunici, acțiunile fizice, abilitățile, discursul și văzul, auzul și dexteritatea manuală.

 

A patra casă
Unghiulară
Domină: casa, mama, familia, copilăria, condițiile bătrâneții, toate chestiunile domestice și bazele psihologice ale individului. A patra casă domină asupra locului de naștere, proprietatea domestică, proprietăți imobiliare, pământuri, cele subterane, minele și alte locuri subterane.

 

A cincea casă
Succesoare
Casa vieții
Domină asupra: copiilor individului, primului copil (al doilea copil este dominat de a 7-a casă, al treilea de a 9-a casă, al patrulea de a 11 casă și așa mai departe, fiecare trecând peste o casă), felului în care acea persoană se distrează, atleților, atletismului, actoriei, recreerii, aventurilor de dragoste, teatrelor, jocurilor de noroc, asumarea de riscuri, jocurilor și sportului și asupra potențialului creativ al unei persoane.

 

A șasea casă
Cadentă
Casa substanței
Domină asupra: sănătății, munca și serviciul de zi cu zi, ceea ce oferi, animalelor de talie mică, curățeniei, igienei, preferințelor de mâncare, celor care sunt sub supravegherea individului la muncă și atitudinea acestuia asupra lor, îmbrăcăminții, servitorilor, climei/vremii și impactul asupra sănătății, responsabilitățile de rutină și activitățile zilnice cât și tipul de muncă.

 

A șaptea casă
Unghiulară
Casa relațiilor
Domină asupra: căsătoriei/partenerului, celui de-al doilea copil, altor oameni din viață, legea, proceselor legale, felului în care te tratează ceilalți, oamenilor pe care îi atragi ca parteneri, contractelor, înțelegerilor, inamicilor, rivalilor, bunicilor din partea mamei, partenerilor de afaceri, a ceea ce atragi legat de un partener și asupra interacțiunii cu oamenii în general.

 

A opta casă
Succesoare
Casa sfârșiturilor
Domină asupra: sexului, morții, taxelor, moștenirilor, banilor datorați cuiva, finanțelor partenerului, ceea ce este primit de la alții, felului în care individul va muri, persoanelor de contact considerate suflete pereche, schimbărilor produse de o criză majoră, moștenirilor și testamentelor, felului în care o persoană trece prin suferințe. Casa a opta este casa ocultului, spiritualului și este o casă a puterii.

*Dacă planetele din a opta casă conduc orice casă a relațiilor, oamenii care sunt conduși de acea casă pot muri. De exemplu – Săgetător în a treia casă (casa fraților/surorilor); cu Jupiter în casa a opta un frate sau sora poate muri prematur. Aceasta reprezintă doar o posibilitatea. A opta casă este de asemenea o casă de o putere enormă. Dacă dominantul căsătoriei este plasat în a opta casă (dominantul casei a șaptea se află și în a opta), partenerul poate fi excepțional de important și puternic. Eva Braun care s-a căsătorit cu Adolf Hitler avea dominantul căsătoriei în a opta casă.

 

A noua casă
Cadentă
Casa vieții
Domină asupra: celei de-a doua soții, celui de-al treilea copil, nepoților, rudelor prin alianță cât și concepțiilor religioase și spirituale, călătoriilor de lungă distanță, universităților și educației avansate și asupra potențialul de a scrie. Domină asupra publicațiilor, țărilor străine cât și culturilor, oamenilor de alte nații, străinilor, oricăror lucruri internaționale, antrenamentelor avansate, proceselor (împreună cu casa a șaptea), deciziilor legale, juriilor cât și principilor și filozofiilor generale.

 

A zecea casă
Cardinală
Casa substanței
Domină asupra: carierei, faimei, prezentării în fața publicului, tatălui, reputației, statutului, oamenilor în poziții de putere – cum ar fi șefii cât și guvernul, împreună cu atitudinea persoanei cu privire la figurile de autoritate.

 

A unsprezecea casă
Succesoare
Casa relațiilor
Domină asupra: prietenilor, scopurilor, asociaților, organizațiilor, speranțelor și dorințelor, activităților sociale, celui de-al treilea soț și asupra copiilor vitregi.

 

A doisprezecea casă
Cadentă
Casa sfârșiturilor
A doisprezecea casă este casa necazurilor. Într-un fel pozitiv, aceasta este casa abilității psihice. Domină și reprezintă psihicul, inconștientul, inamicii secreți, critica de sine, secretele (schelele din dulap). Aceasta este casa reținerilor, bolilor, izolării, instituțiilor, spitalelor, animalelor de talie mare, a secretelor și a emoțiilor cele mai profunde și ascunse. Domină asupra încarcerării și închisorilor. Aceasta este casa secretelor.

Lucrurile specifice caselor dominate de planetele din casa a 12-a (dacă există), sunt expuse la ghinion. Victimizarea, resentimentul, pierderile, dezamăgirile cât și nenorocirile pot avea loc legat de treburile caselor care au planetele conducătoare în casa a 12-a. A 12-a casă este centrul abilității și energiei psihice atunci când este sublimată.